Hakkâri’de ‘özel neden’ istifası

Güncelleme Tarihi:

Hakkâri’de ‘özel neden’ istifası
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 01:37

Hakkâri İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, görevinden istifa etti. Ergüder, İstanbul’da Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı görevini yürüttüğü sırada Ergenekon, Balyoz, Hrant Dink cinayeti ve KCK gibi önemli soruşturmalara imza atan isim olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Hakkâri’de 2011 yılından bu yana görev yaparak ilde en uzun kalan emniyet müdürlerinden biri olan Ergüder, 27 Şubat tarihinde istifa dilekçesini sundu. Ergüder istifa gerekçesini ise “özel nedenler” olarak gösterdi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Ergüder’in istifa dilekçesini işleme sokarak görevden ayrılmasına onay verdi.
BASKI YAPILDI İDDİASI
Ergüder’in istifasının, ekibinin değiştirilmesi konusunda kendisine yapılan baskılardan kaynaklandığı ileri sürüldü. 17 Aralık Operasyonu’ndan sonra kendisine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini görevden alınması ve yer değiştirmesi isteğine Ergüder’in, terörle mücadele konusunda en hassas bölge olan Hakkâri’de böyle bir değişikliğin zafiyet yaratacağı gerekçesiyle karşı çıktığı ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!