Yağışlı hava geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yağışlı hava geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 13:09

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Cumartesi gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Mart ayının ilk 10 günü meydana gelmesi beklenen yağışların yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde Mart ayı ortalamalarına erişmesi tahmin ediliyor.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yarın Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de, Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman ve Kahramanmaraş çevrelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor.

Yağışlı sistem yurt genelinde etkili olmaya devam ederken Pazartesi günü yurdun yine orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği ve bu sistemin Salı günü yurdun tamamında yağışlara sebep olacağı ve hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde aralıklarla etkili olacağı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde, sadece çok yüksek rakımlı (2000 metre ve üzeri) yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor.

Mart ayının ilk 10 günü meydana gelmesi beklenen yağışların yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde Mart ayı ortalamalarına erişmesi tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hafta sonunda yurt genelinde artacağı, gelecek hafta başından itibaren yağışlarla birlikte iç bölgelerimizde 3 - 6 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!