Hırsızın elini kestiler

Güncelleme Tarihi:

Hırsızın elini kestiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 13:00

Dubai merkezli televizyon kanalı Al Aan'ın muhabiri Jenan Moussa'nın Twitter'da paylaştığı fotoğraf sosyal medyada büyük tepki topladı. Fotoğrafta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin bir kişinin elini kestiği görülüyor.

Haberin Devamı

Moussa bu kareyi, "IŞİD, hırsızlık yaptığını kabul eden Suriyeli Zekeriya isimli adamın elini kesti" notuyla paylaştı.

Hırsızın elini kestiler

TÜRK ASILLI CİHATÇININ ŞOKE EDEN GÖRÜNTÜLERİ
Almanya’dan Suriye’ye cihada giden Türk asıllı bir gencin, internete koyduğu fotoğraflar da şok etkisi yarattı.

Almanya, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Dinslaken kentinde yaşayan ve burada kuryelik yapan aile babası Mustafa K.’nın nasıl olup da kesilmiş insan kafasıyla poz veren bir savaşçıya dönüştüğünü tartışıyor.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Selefi gruplarla yakınlaşan 24 yaşındaki Mustafa K., geçen yaz başında Suriye’ye gitti ve burada El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katıldı. Yaklaşık iki hafta önce de Mustafa K’nın bir kesilmiş başı tutup poz verirken çekilmiş fotoğrafları internete düştü. Mustafa K’nın ayağının yakınında bir kesik baş daha görülürken, solunda ise bir insan cesedi yer alıyor.

Haberin Devamı

Alman WDR ve Bild Gazetesi’nde yer alan haberlere göre, güvenlik güçleri fotoğrafların gerçek olduğunu tahmin ediyor. Suriye’nin Azaz kentinde çekilen bu fotoğrafların üzerinde oynama olduğuna dair bir iz bulunmuyor.

Öldürülen kişilerin ılımlı Özgür Suriye Ordusu mensupları ya da Kürt militanlar olabileceği belirtiliyor. Mustafa K. ile Dinslaken kentinden altı kadar kişinin daha Suriye’de olduğu tahmin ediliyor. Dinslaken’in bir semtinden adını alan Lohberger Grubu’nun Mustafa K’nın etrafında toplandığı sanılıyor.

Hırsızın elini kestiler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!