Urla'da bitmeyen gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Urlada bitmeyen gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 11:50

İZMİR'in Urla İlçesi'nde, seçim bürosu açma hazırlığındaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ile çevrede toplanan yaklaşık bin kişi arasında gerginlik çıktı. Önlem alan polis, yakındaki BDP binasına da plastik sandalye fırlatan öfkeli kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.

Haberin Devamı


Bugün öğle satlerinde Urla Belediyesi'nin de bulunduğu meydanda, HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binada seçim bürosunun açılışı için hazırlık yapıldı. Burada biraraya gelen yaklaşık 100 kişilik HDP'li gruba, çevrede toplanmaya başlayanlar tepki gösterdi. Meydanda toplanan bine yakın kişi, burada HDP'lilere izin vermeyeceklerini söyledi. Grup HDP ve PKK aleyhine sloganlar atmaya başladı.
Grubun binaya doğru yönelmesi üzerinede, HDP'lilerin çevresinde önlem alan polis, grubu biber gazı sıkarak uzaklaştırdı. Gruptan bazı kişiler yakında bulunan BDP ilçe binasına giderek burada da tepkilerini sürdürdü. Gruptaki bazı kişiler hem HDP hem de BDP ilçe binalarına plastik sandelyeler fırlattı. Urla Dörtyol kavşağında HDP'nin seçim otobüsü taş yağmuruna tutuldu.

Haberin Devamı

Urlada bitmeyen gerginlik


HDP'LİLER İKİ OTOMOBİLE ZARAR VERDİ
İzmir'in Urla İlçesi'ne alınmayıp otoyolun ilçe girişinden geri dönen HDP'lilerden, Güzelbahçe'de olay çıkardı. CHP ve DSP'nin 35 HAG 31 ve 34 DG 3714 plakalı iki seçim otomobilinin canlarını kıran ve hasar veren HDP'li grup, İşçi Partisi'nin seçim bürosunu da taşlayıp camlarını kırdı.

Urlada bitmeyen gerginlik

Olayı duyan CHP ve DSP'liler olaya tepki gösterirken HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur'un burada partililerine seslenip ilçeden ayrılmasının ardından ilçe merkezinde toplananlar da dağıldı.
Bu arada polis, HDP'nin Urla İlçe binası önünde aldığı güvenlik önlemlerini sürdürürken, belediye önünde de çok sayıda polis bekletildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!