FT: Türkiye'deki sorunların kaynağı Erdoğan

Güncelleme Tarihi:

FT: Türkiyedeki sorunların kaynağı Erdoğan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 10:50

Türkiye'deki 'ses kaydı' iddialarını ve hükümet ile Gülen cemaati arasındaki gerilimi ele alan Financial Times ve Economist, çarpıcı yorumlarda bulundu.

Haberin Devamı

Financial Times'da "Artık Türkiye'deki sorunların kaynağı Erdoğan" başlığıyla yayımlanan, David Gardner imzalı makalede; "yetkileri üzerinde siyasi ve kurumsal bir denetim olmayan (Başbakan Recep Tayyip) Erdoğan'ın, kendinden başka kimseyi dinlememeye başladığı" iddia edildi.

Erdoğan'ın zor bir dönem geçirmesine rağmen, hâlâ baskın bir siyasetçi olduğuna ve muhalefetin güçsüzlüğüne vurgu yapılan yazıda, "Ancak Erdoğan'ın itibarı içeride ve dışarıda, kurtarılamayacak şekilde zedelenmiş durumda" ifadesi kullanıldı.

30 MART BELİRLEYİCİ OLACAK
Economist dergisinde yayımlanan "Her şey mümkün" başlıklı yazıda ise Başbakan Erdoğan'ın "cumhurbaşkanlığı hayallerinin" AK Parti'nin 30 Mart'taki seçimlerde alacağa sonuca bağlı olduğu belirtildi.

Türkiye'deki yolsuzluk operasyonuna da değinilen yazıda, "Amaçları Erdoğan'ı indirmek, bazıları belki de 30 Mart'taki yerel seçimlerden önce diyor. Peki, bunu başarabilirler mi? Ülkeye hakim olan belirsizlik ortamında, ihtiyatlı olma alışkanlığı olan Batılı diplomatlar bile 'Her şey mümkün' diyor" denildi.

Haberin Devamı

"Hâlâ genel kanı, ekonomi kötü gitmedikçe, çok az kişinin yöneticilerin yolsuzluklarından rahatsız olacağı şeklinde. Ama bu yanlış çıkarsa (Şimdi bazı insanlar AKP'nin Ankara'da kaybetmesini bekliyor) AKP üyeleri Erdoğan'ın yerine başka birini getirmeye karar verebilirler" yorumunda bulunulan yazıda, "Gül, hâlâ Erdoğan'ın yerine geçebileceği düşünülen bir isim. Diğer bir isim itibarı lekelenmemiş Ali Babacan" ifadesi kullanıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!