İslam’ı 20 peniye satmak

LONDRA’daki caminin yeni imamı şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve evinin bulunduğu yere fazla sayıda sefer olmadığı için, çoğu zaman aynı otobüse denk geliyormuş.

Haberin Devamı

Bir gün, otobüsün biletçisi imama para üstü verirken yanlışlıkla 20 peni fazla vermiş. (Peni: Sterlin’in % 1’idir, yani bizim kuruşumuz gibi.) İmam yanlışlığı ancak yerine oturup parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine “Bu 20 peniyi biletçiye geri versem mi?” diye düşünmüş... Ama içinden bir ses diyormuş ki “Bu çok küçük bir para ve zaten biletçinin de umurunda değil. Koskoca otobüs şirketi için de 20 peni ne fark eder ki? Bu parayı Allah’tan gelen bir hediye gibi düşünebilirim.”
İneceği durağa gelince, imam bu 20 peniyi biletçiye iade etmeme kararlılığı ile yerinden kalkıp kapıya yönelmiş ama tam inecekken aniden fikrini değiştirip biletçiye dönmüş ve “Paranın üstünü fazla vermişsiniz” diyerek 20 peniyi biletçiye iade etmiş. Bunun üzerine biletçi gülümsemiş ve demiş ki: “Siz caminin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır İslam’ı öğrenmek için sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum ve bilerek size fazla para verdim, nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim.”
İmam inerken nerdeyse bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmışçasına bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış. Gözlerinden yaşlar dökülerek kendi kendine mırıldanmış; “Allah’ım beni affet! Az daha İslam’ı 20 peniye satıyordum!”
Şimdi: İslam adına, İslam bayrağıyla, İslam referansıyla siyaset yapanlar haram paraları ayakkabı kutularında saklıyor, rüşveti elbise torbaları içinde alıyor... Haram yoldan toplanan paraların suçüstü yakalanmaması için bu paralar sabaha kadar sağa sola dağıtılarak saklanmasına rağmen ertesi sabah elde bir yerlere taşınamamış 30 milyon Euro’lar kalıyor. Eh artık herhalde bu zevatın da “Allah’ım az daha İslam’ı 20 peniye satıyordum!” gibi bir pişmanlığı olmayacaktır!
Feyzullah BUDAK

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Devlet adamları fakir ölmelidirler ki, idare ettikleri milletler zengin ve mesut olsunlar. Devlet adamları cep doldurmaya kalkarlarsa millet, fakir, bedbaht olur, dava hezimete uğrar. Fakirlik içinde ölmek, devlet adamının, hele ihtilal şeflerinin süsüdür. İhtilal şefleri, devlet adamları fakirlikle taçlanırlar.”
Cumhuriyet döneminin Adalet Bakanı
Mahmut Esat Bozkurt

Haberin Devamı

‘Dindar Başbakan’a bir çağrım var

HİÇ bağırmana gerek yok. Hemen istifa et. İşi yargıya bırak. Türk yargısına güvenmiyorsan gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi’ne git. Haklı çıkarsan vallahi ve billahi bu millet sizi ömür boyu Cumhurbaşkanı yapar. Hayır, diyorsan Allah ve kul hakkı için bu milletin yakasından düş. Çaldığın paraları milletine iade et. Cezanı da çek. Durmadan Allah’ın tuzağı yamandır diyorsun. Acaba size bu tuzağı Allah mı kurdu? Gerçek bir Müslüman’a yakışan budur. Bu şartlarda siz benim Başbakanım değilsiniz. Onun için ‘sayın’ kelimesini kullanmıyorum. Aklanıp geldiğiniz takdirde benim baş tacımsınız.
Şamil YÜCEL-Emekli binbaşı


Yüksek Seçim Kurulu’nun uyarılması gerekir

Haberin Devamı

AKP, AK Parti adıyla seçimlere giremez

DÜNYADA ve Türkiye’de tüm partiler isimlerinin baş harfleri ile anılır. yani, AKP, CHP MHP gibi... Türkiyemizde AK Parti diye bir parti yoktur. Fakat, herhalde AKP kendisini aklamak gayesi ile adını AK Parti olarak fiilen değiştirmiştir. Genel merkez kapısındaki adı bile bu şekildedir. Ancak bu ismi kullanamaz. Hukuken geçerli değildir. Bu partinin adı: Adalet ve Kalkınma Partisidir. Seçimlere AK Parti adıyla giremez, propaganda konuşmalarında dahi AK Parti adını kullanamaz.
YSK tarafından uyarılması gerekir.
Av. Gönül İŞLER


BİLİYOR MUSUNUZ?

CHP İZMİR milletvekili Erdal Aksünger’in, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a, “Kamuoyu ve sosyal medyada yer alan baba oğul Erdoğanlar arasında ‘evde bulunan paraların sıfırlanması’ tapelerinin yasallığı ve gerçekliği hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan bir inceleme yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu incelemenin sonucu nedir?” diye sorduğunu...
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in, UDH Bakanı Elvan’a “PTT’nin kargo hizmetlerini özelleştirdiği 2010 yılından bu yana yıllar itibari ile kargo hizmetlerine harcadığı para ne kadardır? Aynı dönem için kargo hizmetlerinden elde ettiği gelir ne kadardır? PTT’nin 2012 yılı için 160 milyon TL zarar etmesinin sebebi nedir? PTT’nin kargo işini verdiği şirketleri neden denetlememiştir?” diye sorduğunu...
ATAKÖY Sheraton Otel’de gerçekleştirilen Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) 10. Genel Kurulu sonucunda önceki dönem başkanlığı yürüten sanayici İÇDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Aslan’ın seçildiğini...
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, eski milletvekili Yılmaz Ateş’in dayısının cenaze töreninde, oğlunun bacanağı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in yerine Maltepe’ye aday gösterilenAli Kılıç’la karşılaştığını ve kendisine “Başaracağınıza ve güzel şeyler yapacağınıza inanıyorum” dediğini...


“AKP doğal sit alanlarını betonlaştırmaya devam ediyor”

Haberin Devamı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otopark şirketi İSPARK, Beykoz’da Küçüksu Kasrı’nın yanında bulunan, tarihi ve doğal sit özelliğine sahip Küçüksu mesire alanına beton dökerek otoparka çevirdi.
Beykoz Belediyesi’nin yetki alanında olan tarihi mesire alanı, imar planında otopark değil yaya ve bisiklet alanı olarak gözükmesine ve alan aynı zamanda Boğaziçi Kanunu ve Boğaziçi İmar ve Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’nun koruması altında olmasına rağmen beton dökülerek otopark yapılmasına ilişkin İSPARK yetkilileri, koruma altında olan mesire alanına “çivi dahi çakmadıklarını”, yalnızca “zemin düzeltme çalışması” yaptıklarını öne sürdü.

Haberin Devamı

İSPARK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ya “bir çivi dahi çakmamış olma”nın ne anlama geldiğini anlamaktan acizdir ya da açıkça halkı aptal yerine koymaktadır. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün şantiyesi kapandıktan sonra halkın kendi elleriyle diktiği ağaçları yok ederek halk düşmanlığının yanı sıra çevre düşmanlığını da ortaya koyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin günden güne gökdelenlerle doldurmaya, kamusal alanları gasp etmeye ve İstanbul’da yaşamayı her geçen gün daha da çileli hale getirmeye devam ediyor.

2 yıl önce Marmara Üniversitesi’nin Sabancı Öğretmenevi karşısına ruhsatsız olarak otopark açması gündeme gelmiş, otopark halk tarafından 1 yıl mücadele verilerek kapattırılmıştı. Bugün de Beykoz halkı aynı mücadeleyi sürdürüyor. Kamu yararı için çalışması gereken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin rant hesabı güderek, her bulduğu araziyi otopark, AVM, otel vb. ile doldurmasının hesabını halkımız soracaktır.
Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi iletisim@toplumcumeclis.org

‘Yüce Atatürk’ formasıyla sahaya çıkan Fethiyespor’a büyük ceza

Fethiyesporlular isyanda

FETHİYESPOR’un antreman sahasında ruhsatsız inşaat başladı. Fethiyespor’u cezalandırmak için yapılan bu inşaat yüzünden taraftarlar isyanda... ‘Yüce Atatürk’ yazan formayla Fenerbahçe maçına çıkan Fethiyespor küme düşürülmek isteniyor. Fethiyeli olarak bu haksızlığın peşini bırakmayacağız. Fethiyespor asla yalnız değil, her zaman yanındayız. Haksızlığa karşı çıkacağız.
Fenerbahçe ile Fethiyespor arasında oynanan ve konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlanan Türkiye Kupası maçında, Fethiyesporlu oyuncular seremoniye yan yana geldiklerinde ‘Yüce Atatürk’ yazısını oluşturan tişörtlerle çıkmışlardı. Seremoni sırasında Sarı-Lacivertli taraftarlardan büyük alkış alan Fethiyespor, bu eylem nedeniyle PFDK’ya sevk edilmişti.

ANTREMAN SAHASINDA İNŞAAT BAŞLADI

Profesyonel futbol takımı olmayan iller de dahil olmak üzere Türkiye’de 40’a yakın yeni stad yapılırken kendi stadını kendisi yapmak isteyen Fethiyespor’un projesi 2 senedir Spor Bakanlığı’nda onay beklerken,
Özellikle, iktidar partisi Muğla Milletvekillerimiz, Yeni Stad projesinin neden onaylanmadığı sorulamıza, 2 yıldır ısrarla kayıtsız kalırken, Muğla’nın tek profesyonel takımı ve en büyük tanıtım organlarından biri olan Fethiyespor’un tek antrenman sahası, kümede kalma mücadelesi verdiğimiz bir dönemde, yangından mal kaçırır gibi, şantiye haline getirilmiştir.
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne sormak istiyoruz, Size ‘halı saha’ verdik dediğiniz takımın PTT 1. Lig Takımı olduğunun, şehrimizin tek profesyonel futbol takımı olduğunun farkında mısınız?
İl Müdürlüğünüz’ün görevi spora destek olmak mı, yoksa köstek olmak mı?
Tüm yetkililere sormak istiyoruz, Fethiyespor’la alıp veremediğiniz nedir?
Tamam destek olmuyorsunuz, bari köstek de olmayın!
Fethiyespor’un antrenman sahasındaki inşaat ruhsatsız.
Türkiye Futbol Federasyonu, PTT 1’inci Lig takımlarından Fethiyespor’un antrenman sahasında, Muğla İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacak Gençlik Geliştirme Merkezi inşaatının ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.
Gençlik Merkezi inşaatının ruhsatsız olduğunu belirten Belediye Başkanı Behçet Saatçı, belediye ekiplerinin inşaatla ilgili ‘Kaçak inşaat zaptı’ tuttuğunu kaydetti. Başkan Saatçı şunları söyledi:
“Bu anlamda bizlere sorulup bir değerlendirme yapılsaydı, Gençlik Geliştime Merkezi yapılacak yerin Değirmenbaşı Mevkii olduğunu söylerdik. Burası bizim çocuklarımızın, gençlerimizin aynı zamanda Fethiyespor A Takımı’nın antrenman yaptığı yerdi. Fethiye Belediyesi olarak yapılan işin yanlışlığını ve bunun düzeltilmesi gerektiğini, hatadan dönmenin de bir fazilet olduğunu ifade etmek istiyorum.”


Yazarın Tüm Yazıları