Para değil cam verdi

Güncelleme Tarihi:

Para değil cam verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2014 13:04

İstanbul’da bulunan 500 yıllık tarihi Çemberlitaş Hamamı’nda Russel Crowe’un çekimlerine başladığı The Water Diviner isimli filminde bazı sahneleri çekildi. Günde binlerce lira ciro yapan hamam ise bu filmin çekimleri için Crowe ve ekibinden 5 kuruş para almadı.

Haberin Devamı

Para değil cam verdi
ANKA film vasıtasıyla iletişim kurulan hamam için Russel Crowe’un ekibi fil gözü camların değiştirilmesini çünkü kamera ışıklarının bundan etkileneceğini belirtti. Hamam işletmesi ise film çekimleri için sadece değişen camların parasını aldı. Camların değişim parasının 10 bin TL’nin altında olduğu ifade ediliyor.

TAKEN 2 DE ÇEKİLDİ

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye konuşan Cemberlitaş Hamamı Halkla İlişkiler ve Basın Danışmanı Tuba Uygur çekimler için Crowe ve ekibinden hiç para almadıklarını söyledi. Kurum politikası olarak çekim işlerinden hiçbir bedel talep etmediklerini söyleyen Uygur, “Çemberli taş hamamı Mimar Sinan’ın bıraktığı çok nadide bir eser. Bizim mekanımızı Crowe’un çekeceği film için tercih ettiler. Burada daha önce Liam Neeson’un oynadığı Taken 2 filmi de çekildi. Mekan oldukça popüler” açıklamasını yaptı. Mekanda daha önceden Taken 2 ve dünyaca ünlü aktör Jackie Chan’in de rol aldığı bir iki proje daha çekilmişti. hamam yerli diziler için de oldukça popüler bir çekim alanı olarak biliniyor.

Haberin Devamı

CEM YILMAZ VE YILMAZ ERDOĞAN DA VAR

Tarihsel bir drama filmi niteliğinde olan The Water Diviner filmi, Russell Crowe yönetmenliğinde ve Matrix ve Frankestein: Ölümsüzlerin Savaşı gibi filmlerin de yapımcılığını üstlenen Andrew Mason’un yapımcılığında olarak bu yıl içinde vizyona girecek. Oyuncu kadrosunda Russell Crowe dışında üst düzey filmlerde ismini duyurmuş Jai Courtney(Zor Ölüm, Spartacus), Olga Kurylenko(Hitman, Max Payne), Isabel Lucas(Transformers) gibi ünlü yabancı aktör ve aktrislerin yanı sıra, Türk sinemasının önemli isimlerinden Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Mert Fırat gibi oyuncular da yer alacak. Filmin çekimleri 18 Ekim 2013’te duyurulmuş olup filmin bu sene içinde vizyona girmesi bekleniyor.

Para değil cam verdi

Haberin Devamı

cmumay@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!