İstanbul’a yeni üniversite geliyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a yeni üniversite geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2014 10:57

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Haberin Devamı

Buna göre, deprem gözlemi yapan üniversiteler verilerini eşzamanlı olarak AFAD aktaracak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarının sayısı 2'den 4'e, müşavir kadro sayısı 20'den 30'a çıkarılıyor. Bakanlık bünyesinde Rehberlik ve Denetim Başkanlığı kuruluyor.

Kanunla, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne 160, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 53, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 11, kadro verildi.

Üniversiteler, ortak oldukları kooperatiflerin yönetim kurullarında üye tam sayısının çoğunluğunu geçmemek üzere üye bulundurabilecek.

İstanbul'da Dünya Eğitim Vakfı tarafından, "Biruni Üniversitesi" adı altında, yeni bir vakıf üniversitesi kurulacak. Üniversite, tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri, eğitim, mühendislik fakülteleri ile meslek yüksekokulu, eğitim bilimleri enstitüsü, fen bilimler enstitüsü ve sağlık bilimleri enstitüsünden oluşacak.

Haberin Devamı

Spor Genel Müdürlüğünce 2020 yılı sonuna kadar yapılacak yaz ve kış olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla, olimpik ve paralimpik spor dallarında en az yıldızlar seviyesinde olmak kaydıyla seçilecek 4 bin sporcu yetiştirilecek. Bunların sportif amaçlı giderleri genel müdürlük tarafından karşılanacak. Kişi, kurum ve kuruluşların gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kampları inşası için yapacakları harcamaların veya bunlar için alınan bağış ve yardımlarda gelir ve kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.

Kariyer meslek olarak planlanan Gençlik ve Spor Denetçi Yardımcıları ve Denetçileri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddelerine ilave edilecek.

Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık ödenenler muhtaç olarak kabul edilemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!