Öldürüp, cesedi yaktıktan sonra gömdü iddiası

Güncelleme Tarihi:

Öldürüp, cesedi yaktıktan sonra gömdü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2014 10:46

Konya'da bir kadının, 8 yıl önce ortadan kaybolan birlikte yaşadığı kişiyi, silahla öldürüp cesedini yaktıktan sonra gömdüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

Murat Yuşan, 2011'de savcılığa giderek 2006'dan bu yana kardeşi Ferhat Yuşan'dan (30) haber alamadığını belirtti. Kayıp başvurusunun ardından dosya, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine gönderildi. Yuşan'ın banka hesaplarında hiçbir hareketliliğin olmadığı ve kimseyle iletişime geçmediği belirlendi. Yuşan'ın öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulunca, dosyaya Cinayet Büro Amirliği ekipleri de dahil oldu.

Poliste çeşitli suçlardan kaydı bulunan Yuşan'ın iletişim kurduğu kişiler üzerinde yoğunlaşıldı. Birlikte yaşadığı kadın, ailesi ve arkadaşları tek tek incelenen Yuşan'ın çevresindekiler; polise, "Hırsızlıktan aranıyordu. Yurt dışına kaçmış olabilir" şeklinde ifade verdi.

OLAYDAN SONRA SÜREKLİ KABUS GÖRMÜŞ

Haberin Devamı

Ekipler, Ferhat Yuşan'ın birlikte yaşadığı Saniye A'yı (31) takibe aldı. Toplanan delillerin ardından polis, cinayet şüphelisi olarak kadını gözaltına aldı. İfadesinde suçunu itiraf eden Saniye A'nın, "Olay günü Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi'ndeki evde Ferhat benimle zorla ilişkiye girdi. Yattığında av tüfeğiyle öldürdüğüm Ferhat'ın cesedini çuvala koyup, merdivenlerden sürükleyerek bahçeye çıkardım. Akaryakıt istasyonundan aldığım benzinle yaktığım cesedin parçalarını tandıra atıp, toprakla da üzerini kapattım. Olaydan sonra sürekli kabuslar gördüm" dediği öğrenildi.

Polis, olay yerinde cinayet zanlısı kadına yer gösterme yaptırdı. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında olay yerindeki evin yıkıldığı ve inşaat çalışmaları devam ettiği için ceset parçalarına ulaşılamadığı belirtildi.

Polisteki işlemlerinin ardından "kasten adam öldürme" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Saniye A, tutuklandı.

Cinayetin ardındaki ibretlik öykü

Polis, zanlı kadının söyledikleri ve çevresindekilerden alınan ifadelerle ibretlik bir öyküyü de ortaya çıkardı. Saniye A'nın 21 yaşındayken kendisinden 28 yaş büyük biriyle evlendirildiği, bir yıl sonra da şiddetli geçimsizlik nedeniyle ailesinin yanına döndüğü öğrenildi. Evden kaçtıktan sonra kalacak yeri olmadığından sığındığı Ferhat Yuşan tarafından, zorla fuhuş yaptırıldığı belirtilen kadının, ailesinin yanına dönmek istediğinde de şiddet gördüğü, sürekli tehdit edildiği ileri sürüldü. Saniye A'nın evlendikten üç yıl sonra boşandığı bildirildi. Vücudunda sigara söndürülen kadının, çıplak görüntüleri çekilerek tehdit edildiği belirtildi. Ayrıca uyuşturucu bağımlısı haline getirilen kadının, bir süre sonra her denileni yapmak zorunda bırakıldığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!