MEB, 200 engelli öğretmen alacak

Güncelleme Tarihi:

MEB, 200 engelli öğretmen alacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 12:39

Milli Eğitim Bakanlığı 2012 yılında yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı´na (ÖMSS) katılan adaylar arasından puan üstünlüğüne göre, 200 engelli öğretmen alımı yapılacağını duyurdu. Başvurular ise 3-07 Mart tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresinden yapılacak.

Haberin Devamı

Adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve 2012 yılı ÖMSS sonuç belgesi ile özürlü sağlık kurulu raporu istenecek. Ayrıca herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadığına yönelik beyanları alınacak. Çalışanlar ise görev yaptıkları kurumdan muvafakat belgesine sahip olacaklar.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar yanında 6 Mayıs 2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilen özel şartlar aranacak.

Başvurular http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan elektronik başvuru formunu doldurularak yapılacak. Formun çıktısını, istenilen belgeler ile birlikte il milli eğitim müdürlüklerine onaylattırılacak.

Geçerli başvuru sahibi adaylar, ÖMSS puanı üstünlüğüne göre sıralanacak, alanlar itibariyle belirlenen kontenjanlara yerleştirmeler ÖMSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!