Irak sınırındaki güvenlik yolu yapımında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Irak sınırındaki güvenlik yolu yapımında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 10:16

Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak sınırında güvenlik yolu yapım çalışmasını protesto etmek için toplanan ve geceyi orada geçiren aralarında BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu gruba biber gazıyla müdahale edildi. Çıkan olaylarda bir kişi bacağından yaralandı.

Haberin Devamı

Türkiye-Irak sınır bölgesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alanında yer alan Karaçalı üs bölgesindeki yol yapım çalışmalarını protesto etmek amacıyla dün oturma eylemi yapmak için toplanan grup geceyi sınırda geçirdi. Aralarında BDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız'ın da yer aldığı grup, Irak tarafından yapılan taciz ateşine güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine sınırdaki yol yapım çalışmasının durdurulması için iş makinelerinin bulunduğu bölgeye yürüdü.

Geceyi burada ateş yakarak geçiren gruba güvenlik güçleri sabah saatlerinde dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarının dikkate alınmaması üzerine gruba biber gazı ile müdahale edildi. Çıkan olaylarda bir kişi bacağından hafif yaralandı. Milletvekili Sarıyıldız, burada yaptığı açıklamada, her türlü hukuki ve insani ölçünün ayaklar altına alınmaya çalışıldığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Asker kitleyi gözeterek özellikle vurmak istiyor. Savaş çıkartmak istiyorlar. Yapsınlar hayırlı olsun onlara. Biz onları yapmayın diye tekrardan uyarıyoruz. Hiçbir yasal düzeni gözetmiyorlar. Halkımız direnecektir. Biraz ötede PKK var. Bunların oraya gitmesi halinde çok sıcak çatışmalar yaşanır. Ölümler yaşanır. Biz bunu önlemeye çalışıyoruz."

Irak sınırında, 3 gün önce güvenlik yolu yapım çalışması yürüten iş makinelerine roketli saldırı düzenlenmiş, iş makinesi yakınlarında güvenlik önlemi alan bir uzman çavuş hafif yaralanmıştı. Dün de yol yapım çalışmalarına katılan işçilere ve güvenlik güçlerine yönelik sınırın karşı tarafından taciz ateşi açılmış, güvenlik güçleri de buna karşılık vermişti. Yaşanan gelişmeler üzerine Uludere Kaymakamı Murat Karasu da yol yapım çalışmasına güvenlik nedeniyle ara verildiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Grubun sınırdaki bekleyişi sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!