Erdoğan’a: Paralelin suç ortağı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’a: Paralelin suç ortağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer gerçekten Başbakan Erdoğan’ın söylediği gibi ortada bir ‘paralel devlet’ yapılanması varsa, o devleti oluşturan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetidir. Bu nedenle Erdoğan ve hükümeti suç ortağıdır” dedi. Basında yer alan ‘3064 kişilik dinleme listesi’ hakkında Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KENDİ YOLSUZLUKLARI ÇIKINCA

“Muhalefet, aydınlar, gazeteciler, akademisyenler dinleniyor ve Başbakan’a servis ediliyordu. O zaman hayatından memnundu Başbakan. Ancak kendi yolsuzlukları, hukuk dışılıkları ortaya çıkınca rahatsız olmaya başladı. Etme bulma dünyası. Başbakan ülkeyi yönettiğini sanıyor, ortaya çıkan tablo ise ülkenin AKP tarafından sağlıklı yönetilemediğini gösteriyor. Başbakan, en ağır eleştirileri yaptığı, ‘Haşhaşiler’ olarak nitelendirdiği gruba ‘Ne istediniz de vermedik’ demedi mi? Bunu kendi ağızlarından ifade ediyorlar. Sonra da ‘Biz kandırılmışız’ diyorlar. Bir siyasi iktidar nasıl kandırılır? Ülkeyi yönetmek için geldiler, kaosa sürüklediler. Demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden adım adım uzaklaşıldığını dünya bile görüyor artık.

Haberin Devamı

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

HÜKÜMET İSTİFA ETMELİ

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık’ta geçtiği iddia edilen 4 ayrı ses kaydı internette yayınlanınca CHP yönetimi, dün saat 22.00’de olağanüstü toplandı. Ses kaydını, Başbakanlık yalanlarken, toplantıdan çıkan CHP Sözcüsü Haluk Koç şunları söyledi: “Ortaya dökülen bazı tapeler 17 Aralık’ta Türkiye’yi sarsan büyük yolsuzluk olaylarının bizzat Başbakan ve ailesinin etrafında odaklandığını kanıtlamış bulunmaktadır. Başbakan’ın ortaya dökülen konuşma kayıtları tüyler ürperten gerçekleri ortaya koymaktadır. Bu saatten sonra öylesine kirli ilişkilerin odağında bulunan bir kişi artık Türkiye’yi yönetemez. Erdoğan’ın başbakanlığındaki hükümet şu andan itibaren meşruiyetini kaybetmiştir. Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen Başbakan şuandan itibaren istifa etmelidir. Türkiye bu kirle, bu yükle yoluna devam edemez. Umarım Türkiye hırsızlıkla, rüşvetle, yolsuzlukla olan sınavını geçecektir.” CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, CHP'nin olağanüstü MYK toplantısının ardından Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "tapelerin doğruluğuna inanıyoruz" dedi.Dün gece Başbakanlık’ta da hareketlilik vardı. Bakanlar Beşir Atalay, Efkan Âlâ, Bekir Bozdağ, Ömer Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Erdoğan ile toplantı yaptı.

Haberin Devamı

YASADIŞI DİNLEMELER AKP’NİN

Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘Yasadışı bir işiniz yoksa, dinlenmekten korkmayın’ demişti. Üstelik bu düşüncesini dinlemelere yönelik eleştirilerimiz üzerine TBMM kürsüsünde dile getirmişti. Peki dinleme cihazlarını, aygıtlarını kim aldı; hükümet değil mi parayı veren? Kim alınan dinleme cihazlarını demirbaşa kaydettirmedi? Şimdi kendi yolsuzlukları ‘hukuk dışı’ yayınlanıyor diye, şikâyet ediyorlar. Yasal olmayan dinlemeleri yapan AKP. Bizim grup toplantısında yayınladığımız dinlemeler ise yasal dinlemeler. 2’si arasında fark var. AKP ise yasal dinlemeleri de yasa dışı olarak kamuoyuna sunmaya çalışıyor. Seni mahkeme kararıyla dinlemişler zaten.

Haberin Devamı

BİR İLK: DEVLETİ SOYAN İKTİDAR

Yıllar sonra ülkenin üniversitelerinde okutulacak ‘Türkiye’nin Yakın Tarihi’ dersinde bu dönem ‘Devleti soyan iktidar’ başlığıyla anlatılacak. Çünkü emin olun dünya tarihi açısından da bir ilktir, yaşadıklarımız. İktidar oluyorsun ve yandaşlarınızla birlikte devleti soyuyorsunuz. Bu yaşanan aslında devletin refleksi, iktidarla Cemaat’in kavgasından öte. Devlet soyuluyor ve soyulan devlet bir organizma gibi tepki veriyor, o soyulmaya karşı.”

HÜKÜMET NEREDEYDİ?

Kılıçdaroğlu, Parlamentolararası Birlik Parlamenterlerin İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Ann Clwyd ve beraberindeki heyeti kabulü sonrasında ise şunları söyledi: “Biz zaten dinleniyoruz. Bunu Sayın Erdoğan kendi grup toplantısında açıkladı. ‘Ey Kılıçdaroğlu, senin nefes alışını bile takip ediyoruz’ dedi. Benim merak ettiğim, bu kadar kişi dinlenirken hükümet neredeydi?”

Haberin Devamı

30 günde 53 miting

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 28 Şubat Cuma günü Balıkesir ve Çanakkale gezileriyle başlayacağı yerel seçim turunu 29 Mart’ta İstanbul mitingiyle tamamlayacak. Bazı günler 3 miting yapacak olan Kılıçdaroğlu, 16 mitingle ilk haftayı tamamlayacak.

BAKMADAN GEÇME!