Liseliler hayal etmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Liseliler hayal etmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:16

LİSE öğrencilerinin geleceklerini özgürce hayal etmelerini ve yaşadıkları kentin kültür ve sanat yaşamına ait fikirler üretmelerini amaçlayan "Liseliler Kendini Kentini Keşfediyor' projesi 33 okuldan 112 lise öğrencisinin katılımı ile İzmir'de başladı.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi ile Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi son sınıf öğrencilerinin bitirme projesi olarak gerçekleştirdikleri "Liseliler Kendini Kentini Keşfediyor' bu yıl 8. kez düzenleniyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki lise öğrencileri ile buluşacak olan Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin ilk durağı İzmir oldu. Yedi yıldır kendilerine ve kentlerine dair hayallerini, isteklerini farklı kavramlar çerçevesinde dile getiren lise öğrencileri, bu yıl "Hayal-et liseli, Hayalet olma" konusu üzerine paylaşımlarda bulundu.

Etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne Ve Gösteri Sanatları Yönetimi Lisans Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Serhan Ada, Sanat Ve Kültür Yönetimi Lisans Programı öğretim üyesi Memed Salih Erdener, Bilgi Üniversitesi öğrencileri ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İzmir Bölge Tanıtım Ofisi ve 112 lise öğrencisinin katılımı ile İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşti. Kendini keşfet etabında başkalarının değil, kendi istedikleri yere gitmek isteyen lise öğrencileri yolculuk için rotalarını belirledi. Kentini keşfet etabında ise yaşadıkları kent için bir kültür ve sanat projesi yazdı.

Haberin Devamı

Haziran ayında bitecek olan proje kapsamında en iyi kültür sanat projesini yazan 4 öğrenci, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ilgili bölümlerinde yüzde 100 burslu okuma imkanı elde edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!