Down sendromlu çocuklar ünlüleri fotoğrafladı

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlu çocuklar ünlüleri fotoğrafladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2014 10:49

Down Sendromu Derneği’nin çocukların ihtiyaçlarına dikkat çekmek için başlattığı farkındalık kampanyasında 23 ünlü isim objektif karşısına geçti. Down sendromlu fotoğrafçılara poz veren ünlüler, ellerindeki balonlarla birer mesaj iletti.

Haberin Devamı

Bir farkındalık kampanyası olan “Bizi Havalara Uçurun!”da amaç, Down sendromlu bireylerin ihtiyaçlarına dikkat çekerek eğitimlerine ve tıbbi ihtiyaçlarına destek sağlamak. Yeterli kaynak bulunması durumunda, çocuklara çeşitli burslar vererek farklı yaş döneminde yaşadıkları sorunları aşabilmelerine yardımcı olmak isteniyor.

Down sendromlu çocukların çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi, 23 Şubat’ta Forum İstanbul, 24 Şubat-1 Mart’ta Carrefour İçerenköy, 2-8 Mart’ta Akmerkez, 9-15 Mart’ta Pendik Via Port, 16-21 Mart’ta İstinye Park’ta ziyaret edilebilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’nün (İSEM) de destek verdiği kampanyanın devamında, 21 Mart tarihinde Down sendromlu çocuklar Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki Turkuazoo Akvaryumunu ücretsiz olarak gezebilecek.

23 Mart’ta da derneğe tahsis edilecek bir vapur ile Down sendromlu çocuklar Boğaz turu yaparken, farklı noktalardan kampanya için hazırlanan binlerce uçan balon gökyüzüne bırakılacak.

ÜNLÜLER NE DİYOR?

Leyla Alaton: Yaptıkları tüm sergilere katıldığım için Down sendromlu çocuklarla tanışıklığımız var. Onların eserlerini alıyorum ve bundan özel bir zevk duyuyorum. Çok da başarılılar. Çocuklar için yapılan her türlü sosyal sorumluluk projesi insana inanılmaz bir manevi tatmin veriyor.

Cem Hakko: Bu güzel kardeşlerime hayata dair daha güzel bir renk sunabilmek için, dünyayı daha güzel gösterebilmek için, mutlu olmaları için destek veriyorum. Hepimizin burada olması lazım. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Hep beraber yardıma koşalım.

Ayşe Arman: Teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Down sendromu bir hastalık değil. Doğuştan gelen ve hiçbir zaman geçmeyecek genetik bir farklılık. Öğreniyorlar ama biraz geç. İçlerinde çok yeteneklileri var. Üniversite okuyanları var, çok iyi yüzenleri var, tiyatro yapanları var. Bizi havalar uçurun derken, bizim de mutlu olmamızı sağlayın diyorlar. Haklı olarak okuyabilmek, çalışabilmek, üretebilmek ve kendi başlarına hayatlarını sürdürebilmek istiyorlar. Yani eğitim bursu verin, iş imkanı sağlayın diyorlar. Stüdyoya girdiğimde beni İrem ve Uğur fotoğrafladı. Müthiş eğlendik. O stüdyodan ayrılırken kendimi çok mutlu hissettim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!