Evliliğe hazır değilim ama kız tarafı baskı yapıyor

Güzin Abla, 24 yaşında bir gencim.

Haberin Devamı

Kafam karmakarışık, çok sıkıntı çekiyorum...
2007 yılında tanıştım kız arkadaşımla. Bir kere ayrıldık ama sonra barıştık ve hâlâ beraberiz.
Askere gitmeden önce nişanlanmak istiyordum, olmadı. Askerden geldiğimde ise sanki bende bir şeyler değişmişti.
Şimdi bana evlilik konusu açıldığında sıkıntı çekiyorum. Evlenmekten korkuyorum.
Kız arkadaşımı seviyorum ama başka birini görünce “İşte bu, tam evleneceğim kadın” diyorum. Sürekli böyle gelgitler yaşıyorum.
Evlensem pişman olur muyum diye korkuyorum. Bu nedenle o evlenme konusunu açtığında sinirleniyorum ve konuşmak istemiyorum çoğu zaman.
Bazen ayrılmak istiyorum. Tek başıma olsam kafama göre takılırım, aklıma estiği gibi gezerim diyorum. Ben neden böyle oldum? Neden değiştim?
Sonuçta kız arkadaşımı kaybetmek de istemiyorum, onu bir başkasıyla düşünemiyorum. Aklım karışıyor. Bir de ailem, onun ailesini tanıyor. Evlerine gidip geliyoruz. Ama açıkçası kendimi evlenmeye hazır hissetmiyorum.
Daha erken olduğunu, biraz daha beklemem gerektiğini düşünüyorum. Bu sefer de kız tarafı baskı yapıyor. Ne yapmalıyım?
Rumuz: Evlenmekten korkmak

Haberin Devamı

Pek çok defa karşılaştığım bir sorun seninki de oğlum. Arkadaşlığa çok erken başlıyorsunuz, aradan uzun yıllar geçiyor, okul, askerlik derken evlenme çağına geliyorsunuz. Bu defa bir bıkkınlık başlıyor. “Benim için çok mu erken? Evlenirsek mutlu olabilecek miyiz? Ya aklım başka kızlara takılırsa” gibi sorular oluşuyor zihninizde.
Bir anlamda haklısın, çünkü kendini evliliğe hazır hissetmiyorsun, gözünün başka kızlara kaydığını kendin de söylüyorsun. Bu durumda elbette ikiniz de mutlu olamazsınız.
Ama eminim bir dönem ölüp bittiğin bu genç kızı artık eskisi gibi sevmiyorsun. O ise yıllardır seni bekliyor. Her şeyiyle kendini seninle evlenmeye hazırlamış.
Gerçekten artık istemiyorsan, onu daha fazla oyalama. Bırak o da kendi hayatını yaşasın, kendine yeni bir sevgili bulsun.

Yeni doğacak bebeğe yardım

Yan komşumun yeğeni, 10 gün içinde doğum yapacak. Ancak maddi durumları kötü.
Okurlarınız arasında yeni doğmuş bir bebek ve annesine gereken eşyaları vermek isteyen çıkarsa, inanın çok makbule geçer.
Yardımda bulunmak isteyenler bana mail’le ulaşırlarsa adresimi verebilirim.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim. ? Jülide
E-mail: julide.buyuksoy@hotmail.com

Haberin Devamı

Bu mail bana NDS arkadaş grubumdan geldi, sizlerle paylaşmak istedim. Belki evinizde bu tür ihtiyaçları karşılayacak kullanmadığınız eşyalar vardır. İlgilenirseniz çok sevinirim.

Yazarın Tüm Yazıları