Hareketine, galibiyet kadar çok sevindim

Güncelleme Tarihi:

Hareketine, galibiyet kadar çok sevindim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2014 09:41

Beşiktaş maçında hakem Cüneyt Çakır’ın aut dediği pozisyonun korner olduğunu söylemesiyle gündeme çıkan Semih Kaya, G.Saray camiası gibi ailesinin de gururu oldu. Baba Memiş Kaya, “Oğlum zaten yalan nedir bilmez” dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY-Beşiktaş derbisi... Dakika 54. Bir ikili mücadele sonrası hakem Cüneyt Çakır, G.Saray lehine aut kararı veriyor. Ama sarı kırmızılıların stoperi Semih Kaya itiraz ediyor. “Hocam o top benden çıktı. Korner...” İşte o dakikadan sonra Semih Kaya, Türkiye’nin gündemine oturuyor. Taraflı, tarafsız herkes ona bu centilmence davranışı için övgüler yağdırıyor. Haftanın adamı olan Semih Kaya dünkü idmanın ardından Bayrampaşa-Ofspor maçını babası Memiş Kaya, ağabeyi Sami Kaya ve arkadaşlarıyla birlikte tribünden izledi. Biz de Hürriyet olarak onların yanındaydık ve karşılaşmanın ardından derbide yaşananları, hissettiklerini ve oğluyla arasında geçenleri konuştuk...


‘BÜTÜN TÜRKİYE BİZİ KONUŞTU’
- STRES yaptığım ve şekerim yükseldiği için maçlara pek gitmem. Ama derbiyi statta seyrettim. Olayı ben ilk başta anlamadım. Statta bir anda bir alkış tufanı koptu. Sonra bana menajeri olayı anlattı. Gözlerim doldu o an. Duygulandım. Gururlandım. Hatta Erdem diye bir aile dostumuz var. “Her yerde Semih’i konuşuyorlar. Onun, annesini, babasını öp diyorlar” dedi.. Geldi bana sarıldı, öptü. Oğlum orada yapması gerekeni yaptı.

- Herkes, “Helal olsun, pırlanta gibi çocuk yetiştirmişler” diye annesi ve beni takdir etmiş. Bundan daha büyük mutluluk olur mu? Bütün Türkiye bizi konuşuyor, oğlum sayesinde. Gazeteleri, televizyonları açsam biz konuşuluyoruz. Allah, her anne ve babaya bu gururu yaşamayı nasip etsin.

- Pozisyonda gol olur mu, olmaz mı diye hiç düşünmedim. Ben doğru karar verdiği için, Allah’ın da oğluma bu konuda yardım ettiğine inanıyorum.

Haberin Devamı


‘YALAN SÖYLEYEMEZDİM BABA’ DEDİ
- MAÇTAN sonra pek konuşmayız aslında. Her karşılaşmanın ardından eve gelir. Kötü de oynasa iyi de oynasa alnından öperim oğlumu. Hiç kızmam. Bir futbolcunun kötü performansı da iyi performansı da olur. Oturur, yemeğimizi yeriz. Semih’i her maçtan sonra evine biz götürürüz. Ama bizim derbi gecesi misafirimiz vardı. Eve gece yarısı 00.30’da geldim. Oğlum bana her zaman “Kral” diye hitap eder. Derbinin ardından evde konuştuk. Bana, “Gerekeni yaptım. İçim rahat etmeyecekti. Her yerde zaten kamera var. Ben yalan söylemezdim baba, vicdanım rahat etmezdi. Bu durum beni sorgulardı. O yüzden gereken neyse onu yaptım. O pozisyonda gol olacağını da bilsem yine ‘Korner’ diye çıkar söylerdim. Çünkü kornerdi” dedi. Çünkü, Semih’in tek sevmediği şey yalandır.

- Semih de bir insan. Ancak, önemli olan bilerek, adalet dışı davranmamak. Semih de insan, her insan hata yapabilir. Onu Galatasaray kaptanı olarak görmek ister. Biz Galatasaraylı’yız.

Haberin Devamı


SEÇMELERE GÖNDERDİM
Ben 20 yıl kahvecilik yaptım. Çocuklarımla pek ilgilenemedim. Büyük ağabeyi Sami için “İyi top oynuyor” dediler. Bergamaspor’a gönderdim. Ama seçmede almamışlar. Sonra bir yakınımız, “Ağabey sen yanlış adamı gönderiyorsun. Asıl topçu olacak ufak oğlun Semih” dedi. Ben bilmiyordum bu yeteneğini. Benim bildiğim Semih’in atletizmde 7-8 tane Bergama bölgesinde okullar arası birinciliğinin olmasıydı.


TARLAYI SÜRER
SEMİH’i tanıyan hiç kimse bu hareketine şaşırmamıştır. Bergama’ya geldiğinde yırtık, pırtık elbiselerini giyer öyle dolaşır. Çünkü, “Ben köylü çocuğuyum” der. Tarladan gider eve, yemek yer. Çoğu da imrenip “Helal olsun” der. Hala da tarlaya çıkar, sürür.


DEDESİNİ AĞLATTI!
SEMİH Kaya’nın dedesi Sami Kaya ekran başında gözyaşlarına boğuldu. Derbiyi ekran karşısında seyreden dede Kaya, torununun hareketinin kendisini fazlasıyla duygulandırdığını ifade etti. Emekli bir çiftçi olan ve İzmir’in Bergama köyünde yaşayan Sami Kaya, zaman zaman İstanbul’a gelerek torununun maçlarını TT Arena Stadı’ndan izliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!