Levhaya inat kazaya davetiye

Güncelleme Tarihi:

Levhaya inat kazaya davetiye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:16

ODTÜ arazisinden geçerek Konya Yolu ile Anadolu Bulvarı’nı birbirine bağlayan 1071 Malazgirt Bulvarı yarın açılacak. Fakat bulvar açılmadan trafikte baş gösteren sorunlar, Ankaralı sürücülerin yeni açılacak yola ve güzergahlara alışmasının uzun süreceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Ankaralılar, özellikle ODTÜ A1 kapısında yapılan Sultan Alparslan Köprüsü girişinde trafik kurallarını hiçe sayıyor. Sultan Alparslan Altgeçidi’ne girerek Eskişehir Yolu’na dönmesi gereken araçlar, A1 kapısında ters yöne girerek Eskişehir Yolu’na çıkmaya çalışıyor.

UYARILARA RAĞMEN GİRİYORLAR

‘Girilmez’ levhasına rağmen A1 kapısından ters yöne dönen araçlar, yarattıkları kestirme yol ile diğer araç sürücülerini tehlikeye sokuyor. Ters yönden çıkan sürücüler Eskişehir Yolu’nda ilerleyen diğer araçlarla karşılaşarak kaza ile burun buruna geliyor. Yeni yapılan bulvardaki trafik ihlalleri sadece ODTÜ girişi ile sınırlı kalmıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yol Çalışma Sahasıdır Girilmez’ uyarılarına rağmen ters yönden 1071 Malazgirt Bulvarı’nda ilerleyen sürücüler, diğer araçlarla karşılaşarak kazaya davetiye çıkarıyor.

Haberin Devamı

SULTANIN İSMİ DOĞRU MU YAZILDI?

Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ’nün A4 kapısına yakın bir bölgeye inşa ettiği 1. Aleaddin Keykubat Köprüsü’nün yazılışı da yeni tartışmalara neden olacak gibi gözüküyor. Anadolu Selçuklu Devleti hükümdarının isminin yazılış biçimi, internet ortamındaki forumlarda ve sosyal medyada tartışılan konular arasında yer alıyor. Sultanın ismi birçok tarih kaynağında 1. Alaeddin Keykubat olarak geçerken, Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği köprünün üstüne 1. Aleaddin Keykubat olarak yazıldı.

KÖPRÜYÜ YAPTI NUMARAYI YAZDI

ODTÜ A4 kapısından 100. Yıl ve İşçi Blokları mahallelerine geçiş için inşa edilen 1. İzzettin Keykavus Yaya Üst Geçidi’nde ilginç bir yazı yer alıyor. Ankara Hürriyet, yeni yapılan üst geçide yazılan, “0532 576 xx xx Köprüyü ben yaptım :)” yazısını fotoğrafladı.

OTOBAN GİBİ OLDU

TMMOB Ankara Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Sarıaltun, bulvarın gereksiz büyüklükte yapılarak bölgeye ve ODTÜ ormanına zarar verdiğini söylerken, trafik probleminin bulvarlar açarak değil, toplu taşımı yaygınlaştırarak çözülebileceğini vurguladı. Bulvarın, otobandan farkı olmadığını aktaran Sarıaltun, “Zannedersiniz ki İstanbul-Ankara otobanı. Bölgeyi mahalle olmaktan çıkaracak büyüklükte yapıldı, burasının daha küçük, viyadüksüz, mahalleye ve ODTÜ ormanına zarar vermeyecek şekilde bir yol olması gerektiğini söyledik. Kent içine bulvar açmakla trafik problemine çözüm getirilmez, ne kadar çok yol açarsanız, o kadar çok araç dolar. Çözüm üretmenin tek yolu toplu taşımı yaygınlaştırmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!