Euro 2016'da da 'portakal'ı çektik

Güncelleme Tarihi:

Euro 2016da da portakalı çektik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2014 00:42

Fransa'da düzenlenecek Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme kuraları Fransa'nın Nice kentinde çekildi. Türkiye Euro 2016'nın elemelerinde A Grubu'nda Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, İzlanda ve Letonya ile mücade edecek. Futbol Genel Direktörü Fatih Terim ise kura çekimi sonrasındaki ilk açıklamasında grubu 'sert' olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fransa’nın Nice kentindeki Acropolis Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine Türkiye'den TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Futbol Genel Direktörü Fatih Terim de katıldı.

Kura çekimine 3. torbadan katılan Türkiye, Hollanda, Kazakistan, İzlanda, Letonya ve Çek Cumhuriyeti'nin bulunduğu gruba düştü.


BİR KEZ DAHA HOLLANDA

Türkiye Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için bir kez daha Hollanda ile mücadele edecek. A Milli Takım, yaz aylarında Brezilya'da düzenlenbecek olan 2014 Dünya Şampiyonası için de Hollanda'nın olduğu grupta mücadele etmiş ve 'portakallar'a iki maçta da 2-0 mağlup olmuştu.


İLK 2 TAKIM DİREK ŞAMPİYONAYA GİDECEK
Avrupa Şampiyonası eleme grubunda ilk 2 sırayı alan takım şampiyonaya direk olarak katılıyor. Grup maçlarının en iyi 3. olan takım da yine turnuvaya direk katılacak. Diğer 3.'ler ise play-off oynayacaklar.

İşte kura çekimi sonrasında oluşan Euro 2016 eleme grupları;

A GRUBU: Hollanda, Kazakistan, İzlanda, Letonya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti
B GRUBU:
Bosna Hersek, Andorra, Kıbrıs, Galler, İsrail, Belçika
C GRUBU: İspanya, Lüksemburg, Makedonya, Belarus, Slovakya, Ukrayna
D GRUBU:
Almanya, Cebelitarık, Gürcistan, İskoçya, Polonya, İrlanda Cumhuriyeti
E GRUBU:
İngiltere, San Marino, Litvanya, Estonya, Slovenya, İsviçre
F GRUBU:
Yunanistan, Faroe Adaları, Kuzey İrlanda, Finlandiya, Romanya
G GRUBU: Rusya, Lihtenştayn, Moldova, Karadağ, Avusturya, İsveç
H GRUBU: İtalya, Azerbaycan, Malta, Bulgaristan, Norveç, Hırvatistan
I GRUBU:
Portekiz, Arnavutluk, Ermenistan, Sırbistan, Danimarka


MAÇ GÜNLERİ VE SAATLERİ
UEFA Avrupa Şampiyonası elemeleri formatında yapılan değişiklikler sonucu; bundan sonra önceden olduğu gibi tüm gruplardaki eleme maçları aynı gün oynanmayacak.

UEFA tarafından "Futbol Haftası" olarak adlandırılan Milli Takım maçları haftasında karşılaşmalar Perşembe'den Salı'ya oynanacak. Eleme maçlarının başlama saatleri ise Cumartesi ve Pazar günleri için TSİ 19.00 ile TSİ 21.45; Perşembe, Cuma, Pazartesi ve Salı günleri için ise TSİ 21.45 olarak belirlendi. Bu formata göre, Milli Takım maçları haftasında, ilk eleme maçlarını Perşembe oynayan takımlar ikinci eleme maçlarını Pazar günü; ilk maçlarını Cuma oynayan ekipler, ikinci maçlarını Pazartesi, ilk maçlarını Cumartesi oynayan takımlar ise ikinci maçlarını Salı günü oynayacak. Böylelikle futbolseverler daha fazla eleme müsabakasını canlı olarak seyretme şansı bulacak.

Haberin Devamı


A Milli Takımı'nın elemelerdeki maç programı şöyle:

Haberin Devamı


9 Eylül 2014
İzlanda-Türkiye

10 Ekim 2014
Türkiye-Çek Cumhuriyeti

13 Ekim 2014
Letonya-Türkiye

16 Kasım 2014
Türkiye-Kazakistan

28 Mart 2015
Hollanda-Türkiye

12 Haziran 2015
Kazakistan - Türkiye

3 Eylül 2015
Türkiye-Letonya

6 Eylül 2015
Türkiye - Hollanda

10 Ekim 2015
Çek Cumhuriyeti-Türkiye

13 Ekim 2015
Türkiye-İzlanda

PLAY-OFF MAÇLARI TARİHLERİ:
1. Maçlar: 12-13-14 Kasım 2015
2. Maçlar: 15-16-17 Kasım 2015


FUTBOL ADAMLARI RAKİPLERİMİZİ HÜRRİYET'E DEĞERLENDİRDİ

HAKAN ÜNSAL
Olabilecek bütün gruplar içerisinde, Türkiye hangi gruba düşerse düşsün en kötü ikinci olur. İlk ikinin direkt olarak gittiği, üçüncünün play-off oynadığı elemelerde Türkiye ancak, “Hollanda ile liderlik için nasıl çekişiriz?” sorusunun cevabını aramalıdır. Gerisini konuşmak ya da hesaplamak Türk Milli Takımı’na hakaret olur. Çek Cumhuriyeti geldikten sonra Fatih Hoca’nın yüzündeki ifade ise, ancak “İkincilik tehlikeye girebilir mi?” düşüncesinin eseri olabilir. Ama bence onu da düşünmeye lüzum yok. İzlanda’nın, Kazakistan’ın, Letonya’nın olduğu bir grupta A Milli Takım’ın ilk iki sıra aksinde bir şey düşünmesi sadece negatif bir başlangıç olur.

Haberin Devamı


BÜNYAMİN GEZER
İki takımın direkt çıkacağı grupta büyük şansımız var. İyi bir grup çektik. Oyuncu kalitesi olarak baktığımızda Hollanda harici Türkiye’den daha üstün bir takım şu an gözükmüyor. Çek Cumhuriyeti grupta ikinciliği zorlayacak takımlardan bir tanesi... Onlardan daha kolay bir rakip çıksa iyi olur muydu, olurdu. Fakat Türkiye bunu aşacak güçte... Grupta fiziksel üstünlüğü olan ülkelerin takımları var. Ama buna rağmen Türkiye için çıkabilecek iyi gruplardan bir tanesi çıktı.


VAN GAAL: TERİM'E ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
Brezilya'nın evsahipliği yapacağı 2014 FIFA Dünya Kupası sonrası milli takımdaki görevi sona erecek van Gaal, Hollanda'nın, EURO 2016 elemelerinde Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İzlanda ve Kazakistan'ın bulunduğu A Grubu'na düşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye çok güçlü bir takım ama Fatih Terim'e takımın gelişim sürecinde çok iş düşüyor. Her yıl söylediğim şeyi tekrarlıyorum; Türkiye kaliteli bir ekip" ifadelerini kullandı. Van Gaal, Hollanda Milli Takımı'nın Galatasaraylı Wesley Sneijder ve Fenerbahçeli Dirk Kuyt gibi Türkiye liginde top koşturan iki ismi kadrosunda barındırmasının, elemelerde Hollanda'nın başına geçecek teknik adamın, Türkiye'nin oyununu analiz etmesi konusunda işini kolaylaştıracağını belirtti. 62 yaşındaki Van Gaal, Brezilya 2014'ün ardından sona erecek sözleşmesini uzatmayacağını açıklamıştı. Van Gaal'in boşaltacağı yer için şu an herhangi bir takım çalıştırmayan Guus Hiddink ve Feyenoord Teknik Direktörü Koeman'ın adı geçiyor.




TERİM TEMKİNLİ KONUŞTU: SERT GRUP
Kura sonrası gruptaki rakipleri değerlendiren Futbol Genel Direktörü Fatih Terim, A Grubu'nu 'sert grup' olarak değerlendirdi. Temkinli konuşmayı tercih eden Terim şunları söyledi; "Sert grup bir varsa bu da bizim grup. Bunu kabul edelim. Son Hollanda maçını düşünürsek grup zor geçecek ama şansımızı deneyeceğiz. Biz artık bu şampiyonalarda hep olmak isteyen bir takımız. Çek Cumhuriyeti iyi bir rakip. İzlanda hocasıyla iyi olmaya çalışan bir ekip. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Haberin Devamı

Eskiyi bir kenara atamayız. Ciddi bir takımımız var onlara gençlerimiz katılacak. İsimlere, yaşa, tecrübesine, gençliğine bakmadan hep beraber mücadele edeceğiz.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!