Ankara % 51

Güncelleme Tarihi:

Ankara % 51
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2014 02:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni almak için partisinin oy hedefini yüzde 51’in üzeri olarak açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten artık bıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Rüşvetin ve yolsuzluğun kaynağını gerçekten yürekli bir savcı çıkıp araştırabilse bakacağı ilk yer Ankara Büyükşehir Belediyesi olur” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya Belediye başkan adayı Alper Taşdelen’in tanıtımına CHP’nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş’la birlikte katılan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

- Huzurlu bir Türkiye, herkesin barış içinde yaşadığı bir Türkiye’yi umut ediyorum. Bunu yerel yönetimlerden başlatacağız. Mansur Yavaş bütün konulara hâkim. Ankara’yı, bütün sorunları biliyor. Her sorunu çözmekte kararlı. Bize düşen görev onu 30 Mart’ta belediye başkanlığı koltuğuna oturtmak. Ayrışmanın zamanı değil, beraber olmanın zamanı. Bıkmadınız mı artık belediye başkanından? Ben bıktım. Düzgün, ahlaklı, halka hesap veren bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Kul hakkı yemenin ne büyük günah olduğunu öğrenemedin mi hâlâ?
- Yerel yönetimler bizim işimiz. Mansur Başkan yeni ilklere imza atacak. Onun bir özelliği var, bütün Ankaralıların belediye başkanı olacak. Onun (Melih Gökçek’i kastederek) gözüne uyku girmiyor. Akşamları kabus gördüğünü de biliyorum. Ama Mansur Başkan hiçbir borçtan korkmuyor. Ankara neden Paris’le, Londra’yla, Tokyo’yla yarışmasın? Ankara’nın ne eksiği var? Dürüst, temiz bir belediye başkanı olmadığı için Ankara bu sorunları yaşıyor.
- İzmir Belediye Başkanı metro yapıyor kilometresi 60 milyon lira, vagon dahil. Ankara ‘Vagon hariç 100 milyon lira’ diyor. İstanbul ‘Vagon dahil 150 milyon lira’ diyor. İzmir ‘Ben yapıyorum’ diyor, Ankara ve İstanbul havlu attı. Merkezi hükümet ‘Sen bugüne kadar bir metrelik yeni metro yaptın mı?’ diye sormuyor. Yeni projelerle geliyoruz. Ankara’yı, Türkiye’nin incisi haline getireceğiz, dünya markası yapacağız.
- Haramiler çalarlar kimseye haber vermezler, yürütürken yalan söylerler. Biz yalan söylesek yüzümüz kızarır, utanır, dışarı çıkamayız. Ankara sosyal yaşamı güçlü, turistlerin geldiği, trafik sorununun yaşanmadığı bir Başkent olacak. Nazım Hikmet ne güzel söylemiş: ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!