Haftanın keyif haritası

Güncelleme Tarihi:

Haftanın keyif haritası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 22:26

Haberin Devamı

Sanat dolu bir pazar

Tophane, Karaköy ve Taksim bölgesinde yer alan galeri, inisiyatif, müze ve diğer sanat kurumlarının bilgilerini İstanbul sanat izleyicisine ulaştırmayı hedefleyen Tophane Art Walk Açık Pazar etkinliğinin 23’üncü sayısı bugün 12.00 ve 18.00 saatleri arasında yapılacak. Ayrıca bugün, galerilerin düzenlediği, sanatçı konuşması ve rehberli tur etkinlikleri ile daha da hareketli geçecek. Mesela, 14.00’te Daire Galeri’de Buğra Erol’un sanatçı konuşmasına katılabilir, oradan 14.30’da BAP Istanbul’da Yaşam Şaşmazer ve Marcus Graf söyleşine geçebilirsiniz. Yahut Mixer Galeri’de 15.00’de Kerem Ağralı ile sergi turuna katılabilir yahut aynı saatte Masumiyet Müzesi’nde yapılacak ücretsiz müze turunu tercih edebilirsiniz.

Yeniden İstanbul’da

Batı Avrupa ve Balkan müziğini harmanlayan özgün yorumuyla ülkemizde de kemik bir dinleyici kitlesi oluşturan Beirut, 17 Ağustos’ta BKM organizasyonu ile Küçükçiftlik Park’ta konser verecek. İlk kez 2007 yılında ve son olarak da 2012’de Kuruçeşme Arena’da konser veren, biletlerini günler öncesinden tüketen grup farklı enstrümanları ve müzikleriyle İstanbullularla yeniden buluşacak. Zach Condon, Perrin Clouiter, Jason Poranski, Nick Petree, Kristin Ferebee, Paul Collins, Jon Natchez, Kelly Pratt ve Ben Lanz ile cello, akordiyon, gitar, keman, bateri, tef, ukulele, saksafon ve mandolin gibi bir çok enstrüman performansını aynı sahnede buluşturacak Beirut konserinin biletleri 3 Mart’ta satışa çıkacak. Biletler Biletix ve BKM gişelerinde. (212) 236 18 18.

Haberin Devamı

Koleksiyon meraklılarına

Kültür ve sanat projeleri danışman ve tasarımcısı Defne Yasak tarafından gerçekleştirilen ‘Sanat Koleksiyonerliği’ başlıklı program Cadde Kültür Sanat’ta başlıyor. Her çarşamba düzenlenecek program, mart ayı içerisinde tamamlanacak dört haftalık bir seminerler dizisi. Program kapsamında; ilk hafta sanat koleksiyonerliği tarihsel süreci içerisinde Medici, Rockefeller gibi büyük koleksiyonerlerden örneklerle günümüze kadar ele alınacak. İkinci ve üçüncü haftada sanat üretimi, sanatçı ve koleksiyon ilişkisi ile sanat üretiminde internet kullanımı, iletişim konuları konuşulacak. Son hafta ise ‘sanata yön verenler’ başlığı altında profesyonel isimler eşliğinde değerlendirilecek. Emre Zeytinoğlu, Yiğit Yazıcı, Mahir Güven, Bedri Baykam bu isimler arasında. (216) 411 60 02.

Haberin Devamı

Kitaro’yla felsefi müzik yolculuğu

New Age ve Dünya müziğinin öncü isimlerinden Kitaro, 36 kişilik orkestrası eşliğinde 4 Mart’ta Haliç Kongre Merkezi’nde olacak. Etnik ve elektronik öğeleri bir araya getiren yenilikçi müziğiyle dinleyenleri felsefi ve derin yolculuklara çıkaran müzisyen, 30 yıllık kariyeri boyunca aralarında Golden Globe ve Grammy’nin de olduğu sayısız ödüle layık görüldü. Kitaro, İstanbul konserinde de Shinto felsefesinden aldığı sevgi, barış ve birlik mesajlarını dinleyenleriyle paylaşmaya devam edecek. Konserin fiyatları kademelerine göre 200 ila 375 lira arasında değişen biletler Biletix’ten temin edilebilir.

Michelangelo’nun imgeleri dans ediyor

Haberin Devamı

İş Sanat, Limon Dance Company ile ilkbahara renkli bir başlangıç yapıyor. “Michelangelo’nun imgelerinin ya da Bach’ın müziğinin dans ettiği gibi bir insan da dans edebilir,” diyen José Limón’un zamanın ötesine geçen eserlerini ve vizyonunu yansıtan ABD’li dans topluluğu Limón Dance Company, klasik yapıtları çağdaş koreografilerle dengelediği özel bir repertuvarla İş Sanat sahnesinde olacak. Polonya halk danslarından ilhamla Chopin’in Mazurkas müziği eşliğinde kahraman halka ithafen yaratılan ‘Mazurkas’, Othello’nun hikayesine gönderme ile ‘The Moor’s Pavane’, Rodrigo Pedernairas’ın koreografisi ve Paquito D’Rivera’nın besteleriyle ‘Come with me’ 7 Mart gecesinin repertuvarında. Topluluk 8 Mart’ta zaman ve insan deneyimi üzerine Limón’un yarattığı ‘There is a Time’, topluluğun sanat direktörü Carla Maxwell’in José Limón’a saygı duruşu niteliğindeki ‘Etude’, Bach bestesinin sahnede vücut bulduğu ‘Chaconne’i sahneleneyecek. 8 Mart gecesi de ‘Come with me’ eseriyle son bulacak. Biletler İş Sanat ana gişesi ve Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!