Vergideki artış lüks otoya yaradı

Güncelleme Tarihi:

Vergideki artış lüks otoya yaradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:16

İzmir’de iki haftadır hareketlenen otomobil piyasasında talepler değişti, alıcı ikinci el lüks otolara yönelmeye başladı.

Haberin Devamı

SON açıklanan rakamlara göre İzmir’de trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 1 milyon 103 bin 176’ya ulaştı. 26 binin üzerinde aracın devri, 5 bin aracın da trafiğe kaydı yapıldı. Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, ÖTV ve KDV’deki artışla birlikte İzmirlilerin ikinci el taşıtlara yöneldiğini, özellikle lüks araçlara yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre İzmir, 3 milyon 230 bin 908 araca sahip İstanbul ve 1 milyon 509 bin 632 araca sahip Ankara’dan sonra üçüncü sırada yer aldı. Nüfus gözönüne alındığında İstanbul’a göre kişi başına düşen araçta daha önde olan İzmir’de, sektörün de son 15 günde hareketlendiği belirtildi. İzmir’deki ikinci el otomotiv sektörünün nabzını tutan Otokent’in Yönetim Kurulu Başkanı Hürriyet’e değerlendirmelerde bulundu. ÖTV ve KDV artışıyla birlikte sıfır araç talebi düşerken ikinci elde hareketlenme yaşandığına dikkat çeken Akın, “Özellikle lüks araçlara daha çok talep var. Çoğu vatandaşımız da 1-2 yaşında, az kilometre yapmış sıfıra yakın araçları tercih ediyor. Vergilerin yükselmesiyle bizim alanımıza yönelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Satışlarımız şu anda çok iyi. 15 gündür hareketlilik gözlemliyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’de bulunan araçların 587 binini otomobiller oluştururken; onu 207 bin ile motosikletler, 187 bin ile kamyonetler, 54 bin ile traktörler ve 14 bin ile minibüsler izledi.

5 BİN YENİ ARAÇ

Trafiğe kaydı yapılan taşıtlarda da İzmir üçüncü sırada yer aldı. Resmi rakamlara göre 5 bin 161 taşıtın kent yollarına çıktığı İzmir, 28 bin aracın kaydının yapıldığı İstanbul ve 6 bin taşıtın kaydının yapıldığı Ankara’dan sonra geldi. İzmir’i Bursa, Antalya ve Adana izledi. İzmir’de devri yapılan araç sayısı ise 26 binlerde gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!