Genel seçimin yerel provası

Haberin Devamı

SEÇİM turumuzda her gittiğimiz yerde tanık olduğumuz, Ege’ye özgü hoşgörü, Çanakkale’de de değişmiyor. Adaylar birbirlerine saygılı ve centilmen. CHP’li Başkan Ülgür Gökhan’ın rakipleri AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş ile MHP’li İl Genel Meclis Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün. Gökhan ve Akgün, yarışı yerel seçim gibi görmüyor. Adaylara kulak verelim:


Bu kenttekilerin hakkını korurum
Ülgür GÖKHAN (CHP)

* İki ana konuyu ele alıyoruz. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler. 30 Mart, farklı bir seçim. Genel seçime basamak yapacağız. Çanakkale halkı buna hazır, 17 Aralık sürecinden çok etkilendi. Dershanelerle başlayan, paralel suçlamasına varan sürece tepki var. Tüm kesimlerle diyalog içinde olduk. Tepki desteğinin benden yana olacağına inanıyorum. Hedefimiz birinci parti olmak. Diğer konu da çevre ve Kazdağları.
* AK Parti adayını tabii ki iyi tanıyorum, üç dönemdir milletvekili, bazı şeyler yanlış aktarılabiliyordur. Söyledikleri projeler ya yaptığımız, ya planladıklarımızdır. Projeleri onun adına üretenler de bilmiyor.
* Atıksuyun denize derin deşarjı tabii ki ayıp. Ama arıtma tesisi İller Bankası projeleri, hibe kredi periyodu yüzünden gecikti. Tesis bitti, bir ay içinde marşa basacağız. Çeşitli aşamalarda yardımcı olan Daniş’e her fırsatta teşekkür ettim.
* Kamu alanlarını korurum. Beni bunun için seçtiler. ‘Avantaya lavantaya koşmaz. Hakkımızı korur’ derler. Türkiye’nin en cimri belediye başkanıyım. Doğma büyüme öz Çanakkaleliyim. Bu kentte yaşayanların hakkını korumak zorundayım. Kamu gücünü kullanarak çıkar sağlamak, sağlatmak mümkün mü?

Haberin Devamı

Hedefimiz sosyal belediyecilik

Mahmet DANİŞ (AK Parti)

* Üç dönemdir milletvekiliyim, ama yerel konuşuyorum. Nasıl bir belediye başkanı olacaksam o Mehmet Daniş’i gösteriyorum. Burası büyükşehir olsa, çok farklı olurdu kampanya. Çünkü kırsala verdiğim çok emek var. Örneğin 100 köye çocuk oyun parkı yaptırmışız.
* Sosyal belediyeciliği işleyeceğiz. Çünkü insandan başlayıp insana göre gelişen proje yok. Gençler ve kadınlar arasında işsizlik çok ciddi.
* Markalarımız var, içlerini dolduramıyoruz. Değerlerimizi yükseltmemiz gerek. Bina yapmanın proje olduğuna inanmıyorum.
* Çanakkale’de arıtma yok. 110 bin kişinin atıkları denize gidiyor. Kazdağları duyarlılığına saygı duyuyorum. Ama aynı duyarlılığın Boğaz’a akıtılan atıklarda gösterilmesi gerektiğine inanıyorum.
* Başkanla kişisel ilişkilerimiz çok iyi. Çok nazik bir insan. Ama çok kolay seçim kazandılar, taahhütlerde bulunmuyorlar.

Haberin Devamı

Vatandaşlarla birebir temas

Halil Rüştü AKGÜN (MHP)

* Kampanyamızı serbest stilde götürüyoruz, tabana kuvvet çalışıyoruz. Vatandaşla birebir temastayız. Bu yarışı yerel seçim olarak görmüyoruz. AKP’nin mutlaka gitmesi gerektiğine inanıyorum.
* CHP’ye gelince, Çanakkale kentsel gelişim dinamiklerini oturtamadı. İri bir kasaba oldu, köye doğru gidecek. Mustafa Kemal’in mirasını yiyorlar. ‘Öcü gibi gösterip’ AKP karşıtı politika güdüyorlar.
* Anketlerde AKP ile kafa kafayayız. CHP biraz önde. 13-15 bin üniversite öğrencisi oy kullanacak. Öğrenci oylarında en şanslı MHP, sonra CHP.
* Tüm kahvehaneleri gezdim. 3 bin 500 dükkana girip çıkıyorum. Be seçimde herkesin gözü MHP’de olacak.
* Rakiplerimle yıllardır birlikte yaşıyoruz, sorunumuz yok.

Yazarın Tüm Yazıları