Tekin Sarıgül'ün elini kaldıracak mı ?

Güncelleme Tarihi:

Tekin Sarıgülün elini kaldıracak mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 13:25

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Kadıköy İlçe Belediye Başkanlığı aday tanıtım toplantısına katıldı. Tekin toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclis grup toplantısı yaptığı "Gürsel Tekin gidecek İstanbul’da Mustafa Sarıgül’ün elini kaldıracak" sözünü hatırlatarak "Sarıgül’e kırgın mısınız" şeklindeki sorusuna cevap verdi. Tekin, "Türkiye’nin çok ciddi meseleleri var. Burası CHP, burası AKP değil. CHP’nin farklılığı budur, insanların düşüncelerini rahatlıkla ifade etme olanağı olduğu için burası CHP olmuştur. Öbür türlü AKP oluruz. Herhangi bir arkadaşıma kırgınlığım yok, herhangi bir arkadaşıma dargınlık söz konusu değil. Önümüzdeki günlerde elbette ki CHP’nin iktidar olması için İstanbul’da yapılması gereken ne varsa onların hepsini yapacağım" dedi.

MİT YASA TASARISI HAKKINDA

Tekin, MİT hakkında yeni yasa teklifiyle ilgili bir soruya da, "MİT ile ilgili olan yasa sadece MİT ile değil, HSYK yasası ve benzer uygulamaların tamamı önümüzdeki süreçte diktatörlüğün hesabını veriyor. Ne yazık ki olağan değil, olağanüstü bir dönemlerle yaşayacağız" şeklinde yanıtladı.

SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA

Gürsel Tekin, "Toplantıdaki konuşmanızda seçim güvenliğine yönelik tereddütleriniz olduğunu belirttiniz. Bu konuyu açar mısınız?" şeklindeki bir soruya ise şu şekilde yanıt verdi: "Sizin tereddütleriniz yok mu? Bu ülkede hırsızları, özellikle işaret ettiğimiz iki bakanlık var, bir tanesi Adalet Bakanlığı, bir tanesi de İçişleri Bakanlığı... Adaleti ve güvenliğimizi teslim ettiğimiz iki bakandan söz ediyorum. Önümüzdeki seçim sürecinin güvenliği bu iki bakan arkadaşımız da olacak. Bu iki bakan arkadaşımızın son bir aydaki uygulamalarına baktığımızda sadece bir şeyle meşgul oldular, bu ülkede hırsızlık ve yolsuzluk yapanları korudular. Şimdi böylesi bir ortamda seçim güvenliğinin bu arkadaşlarda olması bence son derece düşündürücüdür. Önümüzdeki süreçte son derece şaibeli bir sonuç doğurabileceği inancını taşıyorum. Umut ediyorum ki ben yanılmış olurum, ama yanılmayacağımı biliyorum"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!