Ukrayna'da devlet düştü

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada devlet düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 12:30

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki başkanlık sarayının kapısına kilit vuruldu. Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in konutu olan saray, muhaliflerin kontrolüne geçti.

Haberin Devamı

Protestocuların muhafız birliği Kendini Savunma Komiteleri Uluslararası Sözcüsü Ostap Kyrvdyk, kilit vurulmuş başkanlık sarayının kapısının önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada dün akşam 23.00 sularında muhalefet temsilcilerinin saraya geldiğini ve bu sırada sarayı korumakla görevli güvenlik personelinin dışarı çıktığını ve binayı barışçıl bir şekilde teslim ettiklerini anlattı. Sözcü, "Yanukoviç buraya devlet başkanı olarak dönemeyecek" dedi.

MUHALİFLER BAŞKANLIK SARAYINI ELE GEÇİRDİ



İçeride birkaç yüz kişinin olduğunu söyleyen muhalefet sözcüsü, şimdilik içeri basın mensupları da dahil kimsenin alınmadığını belirtti.

POLİS VE ASKER BUHAR OLMUŞ
Devlet kurumlarının olduğu bölgede tek bir resmi güvenlik görevlisi yok. Polis ve asker buharlaşmış durumda. Develt başkanlığı ve parlamentoyu muhalefetin muhafız birliği meydan kendi savunma birlikleri koruyor. Eylemcilerin buraya geçişlerine izin verilmiyor, yalnızca basın mensupları alınıyor.

Haberin Devamı

Binanın çevresinde muhalif göstericiler eylem yapıyor. Herhangi bir zorlama görülmüyor. Ancak direnişçiler, başkent Kiev’de kilit noktalarda kontrolü sağlamış gözüküyor.

KESKİN NİŞANCILARA HEDEF OLDUKLARI YERLERDE...

Başkanlık sarayı ile eylemlerin sürdüğü meydan arasında 400-500 metrelik bir yol var. İşte bu yol, geçtiğimiz son birkaç gün içinde keskin nişancıların insanları vurduğu yol. Ancak bugün bu yoldan rahatça yürümek mümkün.

Yol boyunca burada ölenlere ait ufak anma noktaları oluşturulmuş durumda. Yerlerde kanlı baretler, çiçekler, kurşun izleri gördük.

Sarayın ana giriş kapısının 50 metre kadar ötesinde muhalifler tarafından kurulmuş bir barikat var. Başkanlık sarayı şu anda muhalifler tarafından korunuyor demek mümkün. Sarayın tüm kapıları kapalı. Ne bir araba ne camlarda bir hareket var.

Bu olanlar 'Yanukoviç Kiev'den gitti' iddiasını güçlendiriyor. Ancak hiçbir yetkili olmadığı için teyit edemiyoruz.

İnsanlar ise genelde meydan tarafında, miting alanında duruyor. Kalabalık kitlesel bir yürüyüş yok.

Haberin Devamı

Yanukoviç'in ise nerede olduğu bilinmiyor. Bazı muhalif internet sitelerine göre Yanukoviç bazı danışmanlarıyla birlikte Kharkiv'e hareket etti. Bir diğer iddia da Yanukoviç'i taşıyan uçağın Birleşik Arap Emirlikleri'ne indiği şeklinde. Muhalif liderlerden Vitaliy Kliçko da Yanukoviç’in başkent Kiev’den ayrıldığını söyledi ancak nerede olduğu yönünde bir açıklama yapmadı.

’İMZALAMAZSAN ÖLÜRSÜN’

KİEV’DEN KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!