Sokak ortasında uçurum tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Sokak ortasında uçurum tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2014 01:15

Mamak Cengizhan Mahallesi’ndeki 860. Sokak’ta art arda yaşanan üç kaza mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. 860. Sokak’tan geçip, 859. Sokak’a yönelen sürücüler, sokağın ortasına geldiğinde sağa dönmek zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Ancak tam o noktada kaldırım olmaması nedeniyle sürücülerin, yolun direkt devam ettiğini zannetiğini belirten vatandaşlar, “Sokağın durumunda haberdar olmayan sürücüler ilerlerken asfalttın bittiği noktayı fark edemiyor. Direkt ilerledikleri zaman bir anda 10 metrelik uçurumdan düşüyor. Son bir ayda üç araç düştü ancak bir önlem alınmadı” dedi. Sürücüler ise, ne olduğunu anlamadan tehlikeyle burun buruna kaldıklarını belirterek, “Yetkililer istemeden tuzak kurmuş. En kısa zamanda çözüm bulunmazsa maddi hasarla kalmayıp can kaybı da yaşanabilir” ifadelerini kullandı.

LEVHA VE DUVAR ŞART

Bir aydır sokaklarına giren bütün araçlar için tedirginlik yaşadıklarını kaydeden Yusuf Gencer, mahallede aynı zamanda muhtar adayı olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Komşularım oluşan problem nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Mahalle sakinleri, kendilerini ziyarete gelen akrabalarını mecburen sokak girişinde aldıklarını, yoksa maddi kazaların yanı sıra can kaybı olabileceği endişesi taşıdıklarını söyledi. Ben de yetkililere durumu iletmek için harekete geçtim. Kısa zamanda bir uyarı levhası konulduktan sonra, bir duvar çekilerek bu sıkıntı giderilebilir. Bu duruma seyirci kalınmaması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!