Şehir içinde 90'la gidene trafik cezası

Güncelleme Tarihi:

Şehir içinde 90la gidene trafik cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2014 01:13

Yerleşim yerleri içerisindeki ana yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıktığı haberleri, hangi yollar için geçerli olduğu ve ne zaman uygulmaya geçeceği sorularını da beraberinde getirdi. Yetkililer, limit artırım kararının Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) henüz çıkmadığı bildirdildi. Karardan önce 90 kilometre ile araç kullanan sürücülere ceza yazılmasına devam edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş'ın, "Otomobiller için sınır 50 artı 20 kilometreydi. Ancak bu sınır trafiğin akışını bozuyordu. Diğer ülkelerde gerekli tedbirlerin alındığı ana yollarda hızın arttırılabileceğini gördük. Bu nedenle hız sınırı her bir araç için 50 artı 32 kilometre daha arttırılabilir hükmünü koyduk" açıklamasının ardından Ankara'da da bu kuralın uygulanıp uygulanmayacağı konusunu gündeme geldi.

SÜRÜCÜLERE CEZA UYARISI

Emniyet yetkilileri, limit artırım kararının henüz çıkmamasından dolayı, kendi çalışmalarının eski kurallar çerçevesinde devam edeceğini, sürücülerin 90 kilometre ile araç kullanmaları halinde yine ceza yazılabileceği uyarısında bulundu. Arttırım kararın, kamuoyuna duyurulmasıyla, kentte uygulamanın başalayacağı dile getirildi.

Şehir içinde 90la gidene trafik cezası
GÖKÇEK: “90 KARARINI İKİ GÜNE TATBİK EDERİZ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!