Hazır olun, !f Ankara geliyor!

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak !f Ankara Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 27 Şubat-2 Mart 2014 tarihlerinde Cinemaximum Armada’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

!f Ankara bu yıl da bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor. Festival programından öne çıkan filmleri sizler için derledik.

Dom Hemingway: Jude Law’u en sıra dışı rollerinden birinde izleyeceğimiz bu suç komedisi 12 yıllık hapis hayatının ardından eski şaşaalı hayatına geri dönmeye çalışan muhteşem sevimsiz bir adamın hikâyesi.

Gece Planı: Amerikan bağımsız sinemasının gözde kadın yönetmenlerinden Kelly Reichardt’ın bir barajı havaya uçurmayı hedefleyen radikal çevreci üç aktivistin hikâyesine odaklandığı etkileyici filmi

Kısa Dönem 12: 20’den fazla ödülüyle yılın bağımsızları listesinde ilk 3 sıraya rahatlıkla alabiliriz. Özellikle başroldeki Brie Larson’ın oyunculuğu inanılmaz!

Haberin Devamı

Pislik: Irvine Welsh’in aynı adlı romanından yepyeni bir Trainspotting. Psikopat, seks düşkünü, alkolik ve uyuşturucu bağımlısı polis rolünde James McAvoy çok iyi.


Öteki: Submarine’den beri sesi soluğu çıkmayan ve ne yapacağını heyecanla beklediğimiz Richard Ayoade’nin ikinci filmi. Jesse Eisenberg ve Mia Wasikowska’nın uyumu göz dolduruyor.

Büyük Usta: Wong Kar-Wai’nin büyüleyici görsel dünyasını özleyenler için…
Derinin Altında: Kendisine seksi bir kadın imajı vererek erkekleri avlayan tehlikeli bir uzaylı rolünde Scarlett Johansson var, daha ne olsun!

Rüzgâr Yükseliyor: Sinemaya vedası olduğunu söylediği bu filmle anime dünyasının usta ismi Hayao Miyazaki’ye el sallamak için…

Tuhaf Kedicik: Yönetmeni Ramon Zürcher, Toronto, Cannes, Berlin gibi festivallerde büyük övgü aldı ve sineması Chantal Akerman, Haneke gibi yönetmenlerle karşılaştırıldı.


Aldatma: Tutkulu, eğlenceli ve çılgın bir aşk filmi. Üstelik animasyon!
R-100: “Japonya’nın Cem Yılmaz’ı” Hitoshi Matsumoto’dan yerimizden oynatan bir komedi.

Shirley: Gerçekliğin Kehanetleri: Alfred Hitchcock’tan David Lynch’e birçok sinemacıya ilham kaynağı olmuş Edward Hopper’ın 13 tablosunda gördüğümüz bir kadının hikâyesini 1920’ler Amerika’sını arka plana alarak yeniden hayal eden sıradışı belgesel.

Haberin Devamı

Sarsıntı: Sinemada ender gördüğümüz bir lezbiyen karakter yaratmayı başaran filmin geçen yılki Berlinale’de Teddy Jüri Ödülü aldığını hatırlatalım.

Vizyonda bu hafta

Erdem’in kadınları bu kez şarkı söylüyor

Şarkı Söyleyen Kadınlar
Yönetmen: Reha Erdem
2013/Türkiye-Almanya-Fransa/128’

Her filmi merak uyandıran usta yönetmen Reha Erdem’in son filmi “Şarkı Söyleyen Kadınlar”, Başka Sinema’da gösterimde. İstanbul’un adalarından birinde muhtemel bir deprem nedeniyle adayı boşaltma kararı alınmıştır. İnsanlar akın akın oradan ayrılırlar ancak küçük bir kesim bu karara uymayarak kalmakta ayak direr. Etrafta kıyamet arifesini andıran bir atmosfer hüküm sürerken geride kalanlar için hayat koşulları günden güne zorlaşacaktır. Filmin başrollerinde Binnur Kaya, Philip Arditti, Kevork Malikyan, Deniz Hasgüler, Vedat Erincin, Aylin Aslım bulunuyor. Erdem takipçileri kaçırmasın.

Haberin Devamı

Anneler ve oğulları

Yasak Aşk
Two Mothers
Yönetmen: Anne Fontaine
2013/Fransa/100

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Nobelli yazar Doris Lessing’in “The Grandmothers” adlı romanından uyarlanan film, Avustralya’nın doğu yakasında bir sahil kasabasında yaşayan çocukluk arkadaşı iki kadının birbirlerinin oğullarıyla yaşadıkları yasak ilişkiyi anlatıyor. Film her ne kadar romanın yarattığı etkiyi yakalayamasa da ilgi çekici konusu ve özellikle Naomi Watts ve Robin Wright’ın oyunculuklarıyla ilgiyi hak ediyor.

Survivor İvedik

Recep İvedik 4
Yönetmen: Togan Gökbakar
2014/Türkiye/117’

Recep İvedik serisi 4. filmle devam ediyor. Kahramanımızı bu kez Maldivler’de ıssız bir adada yapılan yarışmada yarışmacı olarak izliyoruz. İvedik’in Survivor yarışmasında neler yapacağını merak ediyorsanız buyrun sinemaya.

Yazarın Tüm Yazıları