Kılıçdaroğlu'ndan Hilmioğlu açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan Hilmioğlu açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 13:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Ergenekon davası tutuklusu eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tedbiren tahliyesine karar vermesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Hilmioğlu'nun tahliye kararı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


Hilmioğlu'nun Türkiye'nin saygın ve seçkin bir bilim adamı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, açıklamasında, "Hukuk dışı suçlama ve yargılamalarla toplama kampına atılan, orada insanlık dışı uygulamalar gören ve evlat acısı yaşayan Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, sağlık sorunları, eldeki raporlar ve hukuki itirazlara rağmen yıllarca Silivri toplama kampında çürütüldü" ifadelerine yer verdi.


Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:


"Memnuniyetle öğrendim ki Anayasa Mahkemesi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi tarafından verilen 9 kişilik sağlık raporunun 'Cezaevinde tedavisi mümkün değil, hayati tehlike vardır ve cezaevinde kalması uygun değildir,' raporunu da gözönünde bulundurarak, tahliyesine karar vermiştir. Anayasa Mahkemesi'nin tahliye kararı çok geç kalmış bir tahliye kararı olsa da bu kararın tıbbi, hukuki ve insani açıdan diğer tutuklu ve hükümlüler için de emsal alınmasını ve tahliye istemlerinde Anayasa Mahkemesi kararının gözönünde bulundurulmasını diliyorum. Fatih Hilmioğlu'na sağlık, ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!