Obama, Furkan Doğan'ın babasının talebine olumsuz yanıt verdi

Güncelleme Tarihi:

Obama, Furkan Doğanın babasının talebine olumsuz yanıt verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 12:38

Mavi Marmara baskınında 19 yaşındaki oğlu Furkan Doğan’ı kaybeden Ahmet Doğan, Amerikan vatandaşı olan oğlunun ölümü ile ilgili Başkan Obama’ya soruşturma açılması için gönderdiği mektuba gelen yanıtın olumsuz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ahmet Doğan, "Mektupta, olayın okyanus ötesinde olması gerekçe gösterilerek, kanunlar uyarınca soruşturma açılamadığı yazılıydı ama sonuç alıncaya kadar bu davalara gerek Lahey’de gerekse İstanbul’da devam edeceğiz" dedi.

Kayseri, Sarıkamış ve Yemen şehitleri için düzenlenen bir etkinliğe katılan ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Yrd.Doç.Dr Ahmet Doğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Obama'dan kendisine 2,5 ay önce yanıt geldiğine değindi ve şöyle devam etti:

"Şubat ayı şehitleri anma ayı. Değişik şehirlerde şehadet geceleri düzenleniyor. Davetli olarak oralara gidiyorum. Furkan’ın şehadetinin gençler üzerinde çok büyük tesiri var. Bu hala devam ediyor. Gençler üzerinde onun ahlakı, edebi, imani etkileri çok fazla olduğunu görüyor ve gözlemliyorum. Gittiğim yerlerde Furkan’ı anlatıyorum. Furkan şehit olduğunda 14’ünde olanlar, neredeyse şu an 18’indeler ve Furkan'ın hayatını okuyorlar. Hayatından etkilenip bizi telefonla arayanlar var. Çağımızda şehitler olur mu derken Mavi Marmara’dan şehitlerimiz geldi. Aslında, şehadet çok da uzak değilmiş. Furkan için devam eden davalarımız var. Lahey’de ve İstanbul’da bir davamız var. Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahatimizde Sayın Başkan Obama’ya bir mektup vermiştim. Mektubumuza Sayın Obama tarafından cevap verildi. Olumsuz cevap aldığımız mektupta, olayın okyanus ötesinde olması gerekçe gösterilerek, kanunlar uyarınca soruşturma açılamadığı yazılıydı. Ama, sonuç alıncaya kadar bu davalara gerek Lahey’de gerekse İstanbul’da devam edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!