İzmir dünyaca ünlü kuklacıları ağırlayacak

Güncelleme Tarihi:

İzmir dünyaca ünlü kuklacıları ağırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2014 01:11

İZMİR'i dünyaya tanıtan ve Avrupa'nın lider kukla festivali olarak tanınan İzmir Uluslararası Kukla Günleri, 6 Mart'ta başlayacak.

Haberin Devamı



8'inci İzmir Uluslararası Kukla Günleri 6-23 Mart 2014 tarihleri arasında İzmir'de, bir kez daha dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri olarak gerçekleşecek. Festivale bu yıl 20 ülkeden sanatçılar katılacak; 40 kukla tiyatrosu grubu, 42 ayrı oyunu, 26 salonda 140'ın üzerinde gösterimle 50 binden fazla seyirciyle buluşturacak. Bu yıl festivale yine dünyanın birçok ünlü kukla tiyatrosunun yanı sıra Slovenya'dan Ljubljana Kukla Tiyatrosu koleksiyonunda yer alan, ünlü Hırvat sanatçı Zlatko Bourek'in kuklalarının yer aldığı bir sergiyle katılacak. Festival programında, her yıl olduğu gibi, değişik kukla teknikleriyle oynatılan oyunlar bulunuyor. Programdaki farklı yaş gruplarına yönelik oyunlar festival süresince her yaştan izleyiciye kukla sanatının her türünden en iyi örnekleri sunarken, keyifli anlar yaşatacak.
Festival direktörü Selçuk Dinçer İzmir'in kukla dünyasında çok bilinen bir merkez durumuna geldiğini ve düzenledikleri festivalin kendi alanında Avrupa'nın lider festivallerinden biri olarak anıldığını söyledi. Selçuk Dinçer, "Her yıl Avrupa'nın en büyük iki kukla festivalinden birini İzmir'de düzenliyoruz. Şimdi yapmamız gereken İzmir'de kukla sanatı adına ciddi üretimler yapılmasını sağlamak. Bu çabalar kısa sürede İzmir'i bu alanda büyük bir dünya markası yapacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

20 ÜLKE KATILIYOR
Bu yıl festivale; Almanya (Biting Breads), Arjantin (Valeria Guglietti), Belçika (Theatre Du Sursaut), Bulgaristan (Burgas State Puppet Theatre, "Georgi Mitev' Yambol State Puppet Theatre, Sliven State Puppet Theatre, Theatre Trio, Varna State Puppet Theatre, Vidin State Puppet Theatre), Çek Cumhuriyeti (Karromato), Fransa (Cie Haut Les Main, Cie l'Alinea Diffusion, Plexus Polaıre), Hollanda (Lichtbende Theatre, De Stilte), İspanya (Compania De Marionetas Herta Frankel, Joan Baixas, El Theatre De L'Home Dibuixat), İsrail (Bubat Theatre, Koom Koom Theatre, Train Theatre), İtalya (Laura Kibel, Riserva Canini Teatro, Valeria Bianchi), Kanada (Magali Chouınard), Portekiz (S.A. Marionetas Teatro & Bonecos), Romanya (Puck Puppet Theatre), Rusya (Vologda Regional Puppet Theatre "Teremok'), Slovenya (Matija Solce, Lutkovno Gledalisce Maribor), Tayvan (Taiyuan Puppet Theatre), Yunanistan (Baruti Teatro) ile Türkiye (Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Balon Kukla Tiyatrosu, Game Of Gölge Sanatı, Geleneksel Gösteri Sanatları Topluluğu, Han Tiyatrosu, Hayali Ayhan Leylek, Uçaneller Kukla Evi) katılıyor.
Festival programıyla ilgili detaylı bilgiye festivalin www.izmirkuklagunleri.com adresindeki internet sitesinden ulaşmak mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!