Savcı Zekeriya Öz'ü üzen ölüm

Güncelleme Tarihi:

Savcı Zekeriya Özü üzen ölüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 12:43

HSYK’nın kararnamesiyle 11 Şubat’ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden Bolu’ya düz savcı olarak atanan savcı Zekeriya Öz’ün eski avukatı Mahmut Gönültaş (45), dün Hadımköy gişelerinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Gönültaş'ın cenazesine Zekeriya Öz de katıldı. Öz'ü 3 koruması da adım adım takip etti.

Haberin Devamı

Savcı Zekeriya Özü üzen ölüm

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, trafik kazasında yaşamını yitiren eski avukatı Mahmut Gönültaş’ın (45) cenaze törenine katıldı. Sultanahmet Camii’ndeki cenaze namazına 3 korumasıyla gelen Öz, gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı. Öz, ön safta yer tutarak cenaze namazına katıldı. Cenazede taziyeleri 20 yıldır avukatlık yapan Mahmut Gönültaş’ın ağabeyi Ahmet Gönültaş ve babası Ramazan Gönültaş kabul etti. Gazetecilerin 'Kazayı şüpheli buluyor musunuz?' sorularına yanıt vermek istemeyen ağabey Ahmet Gönültaş, "Takdiri ilahi" demekle yetindi.

Hurriyet.com.tr’ye konuşan ve isminin verilmesini istemeyen Avukat Gönültaş’ın yakın bir arkadaşı ise Gönültaş’ın tehditler aldığını ve neden dün Hadımköy’de olduğunun bilinmediğini söyledi. Avukatın öldüğü yerde hiçbir MOBESE kamerasının bulunmaması da dikkat çekti. Savcı Öz, gazetecilerin kazayla ilgili sorularına yanıt vermedi.

Haberin Devamı

İMAMIN DİKKAT ÇEKEN SÖZLERİ

Sultanahmet Cami Koruma ve İhya Derneği’nin yöneticisi avukat Mahmut Gönültaş son yolculuğuna Sultanahmet Camii’nden uğurlandı. Öğle namazının ardında cenaze namazını kıldıran Sultanahmet Camii eski imamı Emrullah Hatipoğlu, Zekeriya Öz’ün en önde saf tuttuğu kalabalığa namaz öncesi bir konuşma yaptı.

Hatipoğlu, "Beşer olarak yanlış yapabiliriz, hata edebiliriz. Kul hukukuna yönelik tecavüzlerimiz olabilir. Ama son büyük yolculukta birbirimize muhtacız" diye konuştu. Ardından da helallik istedi. Avluyu dolduran Zekeriya Öz’ün de aralarında olduğu yaklaşık bin kişi bu isteği, hep bir ağızdan "helal olsun" diye yanıtladı.

ARKADAŞININ CİPİYLE AYRILDI

Cenaze namazının ardından Mahmut Gönültaş’ın cenazesi toprağa verilmek için Topkapı Mezarlığına götürülürken cenazenin arkasından bir süre yürüyen Zekeriya Öz, yine gazetecilerin yoğun ilgisi altında camiden ayrıldı. Savcı Öz, ısrarlı sorulara yine yanıt vermekten kaçındı.

Korumaları eşliğinde Sultanahmet Meydanı’nda bir süre yürüyen Öz, bir otoparkta bekleyen ve arkadaşına ait olduğu öğrenilen bir beyaz cipe binerek ayrıldı.

Haberin Devamı

SAVCI ÖZ’DEN BAŞSAĞLIĞI TWEETİ

Savcı Öz, Twitter hesabında Gönültaş için "Gönül dostum Avukat Mahmut Gönültaş’ı elim kazada kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin" diye yazdı.

AVUKAT GÖNÜLTAŞ, ZEKERİYA ÖZ’ÜN VEKİLLİĞİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk’e hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6. duruşması 22 Şubatta görülmüştü. Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, şikayetçi savcı Zekeriya Öz’ün avukatı Mahmut Gönültaş ise UYAP üzerinden vekillikten istifa ettiğine dair mahkemeye dilekçe göndermiş,istifa dilekçesi savcı Öz’e tebliğ edilmişti.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr


BAKMADAN GEÇME!