Hedef Avrupa

Güncelleme Tarihi:

Hedef Avrupa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 23:26

1999 yılında kurulan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) 15 yaşında.

Haberin Devamı

Olgunluk dönemini yaşamaya başlayan BİFO’nun kendisi için belirlediği yeni hedef ise Avrupa’nın saygın orkestraları arasına girebilmek.

İLK konserini 1999 yılında, Gürer Aykal yönetiminde veren Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) bu sezon 15 yaşında. Olgunluk dönemini sürmeye başlayan orkestra, yakın gelecek için kendisine önemli bir hedef belirledi: Avrupa’nın saygın orkestraları arasına girmek ve Türkiye ile Avrupa arasında müzik köprüsü kurmak. Dün Borusan Kültür Sanat’ın Genel Müdürü Ahmet Erenli ile yaptığımız toplantıda konuşulanlara bakılırsa, Avrupa hedefine yönelik çalışmalar ilk meyvelerini bu sezon verecek.

FAZIL SAY’DAN ÖZEL BESTE

Çalışmalar kapsamında; her iki senede bir gerçekleşen Bifo&Fazıl Say Festivali’nin yanı sıra, yine iki yılda bir Beethoven Festivali düzenlenmeye başlayacak. 15-21 Aralık 2015 tarihleri arasında 6 günlük Amerikan besteciler temalı bir festival gerçekleştirilmesi planlar arasında. Bunların yanı sıra, Fazıl Say’a yeni bir eser siparişinde bulunulmuş ve besteci eserin yazım çalışmasına çoktan başlamış bile. 17 Aralık’ta Fazıl Say’ın yeni bestesinin dünya prömiyeri yapılacak. Borusan Holding’in 2006’da iş dünyasından isimlerle başlattığı ve daha önce iki yıl üst üste Cem Yılmaz’ın konuk şefliğinde yapılan ‘Özel Konser’ projesi de, bu yıl ikinci kez Ali Poyrazoğlu yönetiminde gerçekleşecek. Geçen sezon Poyrazoğlu yönetiminde BİFO, Carmen operasından özel bölümleri seslendirmişti. Poyrazoğlu’nun yeni tasarısı, Antoine de Saint-Exupéry’nin klasikleşmiş hikâyesi ‘Küçük Prens’ ve felsefesi üzerine kurulu olacak.

YENİ CD MAYISTA

Haberin Devamı

BİFO’nun uluslararası alanda satışa çıkacak üçüncü CD’si gelecek mayıs ayında piyasaya sunulacak. Rus ve Türk klasiklerini bir araya getiren çalışmada, Rimski-Korsakov’un ‘Şehrazad’, Balakirev’in ‘İslamey’ ve Ulvi Cemal Erkin’in ‘Köçekçe’ adlı yapıtları yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!