Kaide Hizbullah ve İran’ı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kaide Hizbullah ve İran’ı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 01:12

SURİYE’deki Beşar Esad yönetiminin müttefiki Hizbullah ile İran, Lübnan’da yine saldırıların hedefi oldu. Başkent Beyrut’un güneyinde Hizbullah’ın kalesi Dahiye bölgesindeki İran Kültür Merkezi yakınında dün sabah meydana gelen iki büyük patlamada 5 kişi öldü, 80’den fazla kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Lübnan ordusu, olayın çifte intihar saldırısı olduğunu ve saldırganların bir güvenlik noktası yakınında araçlardaki patlayıcıları havaya uçurduğunu bildirdi. Saldırının sorumluluğunu, kasım ayında da Beyrut’taki İran Büyükelçiliği’ne saldırı düzenleyip 23 kişinin ölümüne yol açan Kaide bağlantılı Abdullah Azzam Tugayları örgütü üstlendi. Örgütün açıklamasında, “Onlar Suriye’den geri çekilinceye kadar İran’a ve milisleri Hizbullah’a karşı savaşımız sürecek” denildi.
Ölenler arasında polisler olduğu belirtilirken, İran Elçiliği hiçbir vatandaşının zarar görmediğini duyurdu. 10 ay süren pazarlıklar sonucu cumartesi günü kurulan yeni hükümetin Başbakanı Tammam Selam, “Hükümetin kurulmasıyla yaşanan olumlu havada düzenlenen bu terör saldırısı, Lübnan’a yeni bir darbe vurdu. Bu olay, şer odaklarının vatandaşlar arasında nifak tohumları ekmek konusundaki kararlılığını yansıtıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!