Söz okurlarımda

8 Şubat Cumartesi günü köşemde “Bu aile dramında kim haklı karar veremedim” başlıklı bir yazı yazmıştım.

Haberin Devamı

Bana yazan beyefendi eşini yıllarca annesiyle baş başa bırakmış, yurtdışında yaşamış. Üstelik annesi eşini hiç istememiş. Bu arada karısıyla arasına soğukluk girmiş, boşanma raddelerine gelmişler.
Sonunda karısı bu mutsuz ortamda sevgiyi bir başkasında aramaya kalkmış. Beyefendi şimdi eşinin kendisini aldattığı için çok pişman olduğunu söylüyor.
Ben bu olayda kararsız kalmıştım ve siz okurlarıma ne düşündüğünüzü sormuştum. İşte sizlerden gelen cevaplardan birkaçı.

Genç kadını sabrından dolayı kutluyorum

Sevgili Ablacığım, kim kayınvalidesiyle yaşar o kadar sene? Bir de kayınvalidenin onu istemediğini bile bile. Ben genç kadını sabrından dolayı tebrik ediyorum.
Diğer konu elbette eşini aldatmasını gerektirmezdi. Bu konuda asla haklı değil. Ancak hanımefendi bir daha asla yapmayacağını söylüyor madem, bu kadar seneden sonra iki taraf açısından da yeni bir insanı tanımak kolay mı? Ricam birbirlerine bir şans daha vermeleri.
Rumuz: Tamara

En önemli şey dürüstlüktür

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, 8 Şubat tarihinde köşenizde yayınlanan yazıyı okudum. Diğer dramlardan farklı olması, bana iki kişinin de sorumlu, fedakar ve bilinçli insanlar olduğu izlenimini verdi. Birbirlerine karşı sonuç itibarı ile dürüst davranmışlar. En önemlisi de budur.
Sevgi tam olarak tanımlayamadığımız bir duygu ama dürüstlük ve açıklık bir erdemdir. Bunu kaybetmeleri yanlış olur. Bunca yıl boyunca yaşadıkları olmasa bile her evlilikte oluşabilecek “insanlık hali” diyebileceğimiz bir durum çıkmış ortaya. Bir de bu fedakârlıklarını ekleyin.
Bence eğer tüm olaylar anlatılanlardan ibaret ise ortada çok ciddi bir sorun yok. Erkek affetmeye hazır gibi... O halde devam etsinler.
Rumuz: E.E.

İhanet kolay kolay unutulur mu

Evlilikte ihanet en büyük ayrılık nedenidir. Şimdi pişman olmuş görünse bile, her mutsuz olduğu anda bunu tekrarlamayacağına kim garanti verebilir? Bence adamın yumuşak yanına hitap etmeye, onu kandırmaya çalışıyor olabilir.
Madem mutsuzdu, bunu eşiyle paylaşmak, birlikte bir çare aramak durumunda değil miydi? Bunun çözümü aldatmak olabilir mi? Şimdi de gelmiş, gözyaşı döküp, her şeyi unutturmak istiyor. Kolay unutulacak şey mi bu?
Rumuz: Zafer

Yazarın Tüm Yazıları