Ankara 90'a hızlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara 90a hızlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 01:11

Şehir içinde uygulanan ve özellikle de Başkent’te suni trafiğe neden olduğu savunulan 70 hız limitini 90’a çıkaracak karar, dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haberin Devamı

Başketlilerin uzun süredir merakla beklediği kararla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş, özetle şu bilgileri verdi:
“Altyapısı uygun olmayan ara yollarda hız sınırı 50 kilometre olarak korunmaya devam edecek. Ana yollarda ise UKOME ve il trafik komisyonlarının 20 kilometre olan hız limitini arttırma yetkisi 32 kilometreye çıkarıldı.”
Polisin hız cezası yazarken sürücüye yüzde 10 oranında bir opsiyon da tanıdığını anımsatan Altıntaş, bu opsiyonla birlikte şehir içi ana yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarıldığını söyledi. Altıntaş, “Hız sınırı her araç için 90 kilometreye çıkarılabileceği gibi azami 90 kilometre olmak üzere ayrı sınıftan araça farklı hız sınırı da getirilebilir. Buna illerdeki UKOME ve trafik komisyonları karar verecek” dedi. Hızı arttırma yetkisinin UKOME ve trafik komisyonlarında bulunduğunu belirten Altıntaş, bu kurulların uygun gördüğü yollarda hız sınırını bu günden itibaren 90’a çıkarma yetkisine sahip olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

GÖKÇEK: İKİ GÜNE TATBİK EDERİZ

Bu gelişmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, “Karar bize ulaştıktan sonra, derhal tatbik ederiz. İki iş günü içerisinde UKOME’yi toplar, hız sınırını 90’a çıkarırız” ifadisin kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!