"11 hakem de olsa farketmez"

Güncelleme Tarihi:

11 hakem de olsa farketmez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2014 14:35

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Bırak 6'yı 11 hakem sahada olsa bir şey değişmez" dedi.

Haberin Devamı

İlhan Cavcav, yaptığı açıklamada, hakemler hakkında kötü konuşmak istemediğini belirterek, "Ağabeyleri olarak hakem hatalarıyla puan kaybettikten sonra her zaman kendimi tutmaya dikkat ettim ancak artık tahammülümüz kalmadı" dedi.

"Bırak 6'yı, 11 hakem sahada olsa bir şey değişmez" iddiasında bulunan Cavcav, şunları söylediç: "Kayserispor ile oynadığımız maçı izledim, sonrasında herkesle görüş alışverişinde bulundum. Futbolcularla da konuştum ve şuna karar verdim ki 35 yıldır futbolun içindeyim 3, 4 ya da 6 hakemin yönettiği maçları da hatırlıyorum. İstenirse bundan sonra hakemler sahaya 11 kişilik başka bir takım gibi çıksın, o da yetmez. Kulaklıkları, telsizleri var. Sürekli konuşuyorlar ama yeterli olmuyor, bir şey değişmiyor. Çünkü önemli olan niyettir."

Haberin Devamı

Yayıncı kuruluşa eleştiri

Yayıncı kuruluşta yorum yapan eski hakem Markus Merk'i eleştiren bulunan Cavcav, "Alman hakemin, sahada görev yapanlarla sürekli irtibatı sağlansın ve karşılaşmayı da birlikte yönetsinler" diye konuştu.

Yayınlarda sürekli "Türk hakemlere güvenilsin" telkinlerinde bulunulduğunu kaydeden Cavcav, şöyle devam etti: "Madem Türk hakemlerine güveneceğiz, o zaman neden Türk hakemlerinin hatalarını yabancı bir hakeme yorumlatıyorsun? Benim yayıncı kuruluşa önerim, madem çok biliyor, yorumcusunun sahadaki hakemlerle sürekli irtibatını sağlasın ve karşılaşmayı birlikte yönetsinler. Niyet değişmeli. Skora etki eden, bizim ve ligdeki diğer takımların canını yakan hakem kararlarını, istedikleri zaman görmezden gelen böyle bir yayın anlayışı ve yaklaşım olduğu sürece hakemlerin kendilerine çekidüzen vermeleri elbet de beklenemez."

"Futbolcunun yerinde olsam, bırakırım"

Sadece sahadaki futbolu düşünen bir niyetin olmadığı sürece bir şeyin değişmeyeceğini kaydeden Cavcav, "35 yıldır bu işin içindeyim. Bazen bütün bunların boş olduğu hissi doğuyor. Yeri geliyor futbolculara kızıyorum ama onların yerinde sahada olsam ya çıldırır ya da başka bir iş bulduğum anda futbolu bırakırım" diye konuştu.

"Gençlerbirliği'nin hiçbir zaman futbol dışından bir destekçisi olmadı"

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayları Melih Gökçek ve Mansur Yavaş'ın Ankaragücü'yle ilgili açıklamalarını hatırlatan Cavcav, sözlerini şöyle sürdü: "Gençlerbirliği'nin hiçbir zaman futbol dışından bir destekçisi olmadı. Bakın önümüzde bir seçim ve Ankara adaylarının ağzında da sadece Ankaragücü var. Bundan şikayetçi değil bilakis memnunum. Şimdiye kadar Gençlerbirliği'nin başka amaçlar için kullanılmasına izin vermedim. Açıkça söyleyeyim, tribündeki genç arkadaşlarımıza çok iş düşüyor. Ancak onların destekleri, Gençlerbirliği'ni futbol dışı desteklerden koruyacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!