Atama dalgası, Aile Bakanlığı'nı da vurdu

Güncelleme Tarihi:

Atama dalgası, Aile Bakanlığını da vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 16:44

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından, devlet kurumlarında birbiri ardına gelen üst düzey yönetim değişiklikleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı da vurdu.

Haberin Devamı

Geçen hafta sonunda Bakanlık Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları Vali olarak Bolu'ya atandı. İki Müsteşar Yardımcısı, Doğan Demirdaş ve Hatica Kara ile, iki genel müdür, Kadının Statüsü Genel müdürü ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü görevden alındı.
Bakanlık müsteşarlığına henüz yeni bir atama yapılmazken, Müsteşar Yardımcılıklarına Nesrin Avşar Çelik ve İmambey Ertem getirildi.

Bakanlıkta ayrıca, Bakan'a bağlı olarak görev yapan "denetim hizmetleri başkanı" ile, doğrudan Müsteşara bağlı olarak görev yapan Strateji Geliştirme Başkanı ile İç Denetim Birimi Başkanı da görevden alınan isimler arasında yer aldı.

YENİ MÜSTEŞAR YARDIMCISI AK PARTİ ADAY ADAYIYDI

Yeni atanan isimlerden Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem, memuriyet hayatına Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 1977 yılında "imam" olarak başladı.

Ardından din eğitimi öğretmenliği yapan Ertem, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na önce "müşavir" olarak atandı, ardından da Genel Müdür Yardımcısı oldu.
Ertem, son genel seçimlerde de AK Parti'den Kars milletvekili aday adayı olmuştu.

Müsteşar Yardımcılığı'na atanan ikinci isim olan Nesrin Avşar Çelik ise, son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda "bakan danışmanı" olarak görev yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!