Şehit polisin kızından yürek burkan feryat

Güncelleme Tarihi:

Şehit polisin kızından yürek burkan feryat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 00:00

Maltepe'de aile içi şiddet olayına müdahale ettiği sırada bıçaklanarak şehit olan polis memuru Mehmet Emin Aydın için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen cenaze töreninde, gözyaşlarına boğulan kızları Aylin ve Sıla Aydın'ı, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve eşi Gülhan Altınok teskin etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Mehmet Emin Aydın,(47) 22 yıllık polis memuruydu. Hak kazandığı emekliliğe ailesini daha iyi şartlarda yaşatabilmek için adım atmamıştı. Uyuşturucu çeteleriyle, sol gruplar arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı Maltepe'de görev yapıyordu. Dün, Gülsuyu Mahallesi, Hasan Bey Caddesi, 47 numarada bir kişinin eşini dövdüğü ihbarı gelmişti. Bölgenin hassas durumu nedeniyle olay yerine zırhlı araçla gidildi. Polis memurları Koray Albayrak ve Mehmet Emin Aydın, kavgaya müdahale ettiği sırada, kavga eden çiftin akrabası Sedat Kurt, bıçakla saldırdı. Aydın, aldığı bıçak darbeleri nedeniyle hayatını kaybederken ekip arkadaşı Albayrak yaralandı. Sedat Kurt, kaçarken bacağından vurularak yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, olayı, psikolojik problemleri olan bir kişinin gerçekleştirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

EŞİ RAHATSIZLANDI CENAZEYE GELEMEDİ

Şehit Mehmet Emin Aydın için Fatih Camii'ndeki cenaze namazının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan törene, kızları Sıla ve Aylin ile birlikte diğer aile üyeleri, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, eşi Gülhan Altınok, 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınarak serbest kalan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, meslektaşları ve askeri yetkililer katıldı. Aydın'ın eşi olayı haber alınca rahatsızlandığı için törene katılamadı. Törende bir konuşma yapan Selami Altınok, "Üzüntümüz derin, acımız büyüktür. Şehidimizin ailesi bize emanettir" dedi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU / Foto Galeri

Tören sırasında şehit Aydın'ın kızları Sıla ve Aylin'in gözyaşları törene katılanları duygulandırdı. Sıla ve Aylin'i Altınok çifti teskin etmeye çalıştı. Törende, Sıla Aydın'ın, "Babacığım beni bırakma, babacığım seni çok özleyeceğim" diyerek gözyaşı dökmesi, törene katılanları duygulandırdı. Mehmet Emin Aydın, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Olayda yaralanan polis memuru Koray Albayrak'ın tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de çelenk gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!