Bakanlık: O çocuk düşük yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık: O çocuk düşük yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 18:23

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucunda hamile kaldığı iddia edilen 15 yaşındaki K.D" ile ilgili "Söz konusu olay mağdure koruma altına alınmadan önce gerçekleşmiştir. Bakanlığımız tarafından savcılık kararı ile kurumumuza teslim edilen mağdureye hukuki, tıbbi, psikolojik destek sağlanarak, tüm müdahaleler yapılmıştır" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında "Devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucunda hamile kalan 15 yaşındaki K.D" başlıklı haberlere yer verildiği anımsatıldı.


Haberde ismi geçen K.D'nin, 25 Aralık 2013 tarihinde Arnavutköy Çocuk Büro Amirliğine müracaat ederek, cinsel istismara uğradığını, 9 haftalık hamile olduğunu beyan ettiği ve savcılık kararı ile Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme birimine teslim edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"K.D'nin aynı gün kuruluşumuza kabulü yapılmıştır. Mağdure ve ailesi, 7 Ocak 2014 tarihinde gebeliğin sonlandırılmasını istediklerini sözlü ve yazılı olarak beyan etmişlerdir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına 14 Ocak 2014 tarihinde başvurarak mağdurenin halen 12 haftalık gebe olduğunu, başarılı bir öğrenci olarak öğrenimine devam ettiğini, tecavüz neticesinde hamile kaldığını, eğitim-öğretimine devam edecek olması nedeniyle gebelikten olumsuz etkilendiğini, gebeliğin sona erdirilmesini kendisinin istediğini ifade ederek sağlık tedbiri olarak gebeliğin sona erdirilmesi yolunda tedbir kararı verilmesi talebinde bulunmuştur."

Haberin Devamı


Açıklamada, şunlara yer verildi:


"Haberde iddia edildiğinin aksine, söz konusu olay mağdure koruma altına alınmadan önce gerçekleşmiştir. Bakanlığımız tarafından savcılık kararı ile kurumumuza teslim edilen mağdureye hukuki, tıbbi, psikolojik destek sağlanarak, tüm müdahaleler yapılmıştır. K.D ailesinin yanında izinli olarak bulunduğu 27 Ocak 2014 tarihinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, düşük yaptığı belirlenerek uzman doktor kararı ile gebeliği sonlandırılmıştır."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!