3 bin 657 okula tablet bilgisayar

Güncelleme Tarihi:

3 bin 657 okula tablet bilgisayar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 01:26

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında dün 81 ildeki okullara, 100 bin tablet bilgisayar dağıtımı yaptı. Tablet dağıtım törenine Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte Nimet Baş, Ömer Dinçer, Hasan Celal Güzel gibi eski Milli Eğitim bakanları da katıldı. Mart sonuna kadar 3 bin 657 okula 675 bin tablet bilgisayar dağıtılması, 2014 sonuna kadar yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci ve 100 bin öğretmenin sınıf içi uygulamalarında tablet kullanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

770 bin öğretmene eğitim

Bakanlık, 2010’dan itibaren eğitimde ve öğretimde fırsat eşitliği ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek için bilişim teknolojisi araçlarının derslerde etkin kullanımını sağlamak amacıyla FATİH Projesini başlattı. Bu kapsamda, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında, 17 pilot ilde, 52 okulda 8 bin 500 tablet dağıtıldı. Genişletilmiş pilot proje kapsamında da 2013’te 81 ilde 217 okulda 49 bin tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Bugüne kadar pilot proje kapsamında 9’uncu sınıftaki öğrencilere ve öğretmenlere 62 bin 800 tablet bilgisayar verildi. Bu liselere 84 bin 921 etkileşimli tahta kuruldu. 5 bin ders videosu ve 3 bin ses kaydı oluşturuldu. 2013 itibarıyla sınıf uygulamalarında tablet bilgisayar kullanan öğrenci sayısı 41 bin 172’ye, öğretmen sayısı ise 7 bin 528’e ulaştı. Bakanlık yıl sonuna kadar 1 milyon 200 bin öğrenci ve 100 bin öğretmenin sınıf içi uygulamalarında tablet kullanmasını hedefliyor. 2014 hedefleri arasında etkileşimli tahtalar için üretilen içerik sayısını 18 bin 500’e ulaştırmak da bulunuyor. MEB, FATİH Projesi için 1 milyar 370 milyon 67 bin 468 lira kaynak tahsis edecek. 81 ilde 110 uzaktan eğitim merkezinin kurulumları tamamlanarak, kabulleri yapıldı. Derslerde bilgisayar teknolojilerinin kullanımı için 183 bin öğretmen hizmetiçi eğitim aldı. Bakanlık, bu yıl da proje kapsamında 64 eğitim programı düzenleyerek yaklaşık 770 bin öğretmene yüz yüze ve uzaktan eğitim vermeyi planlıyor.

Haberin Devamı

FATİH Projesi nedir?

EĞİTİM ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Bilişim Teknolojileri araçlarının derslerde etkin kullanımı için LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacak. Her öğretmene ve her öğrenciye tablet bilgisayar verilecek. Dersliklere kurulan BT donanımının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımını sağlamak amacıyla öğretmenlere hizmetiçi eğitimler verilecek.

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

MEB’den okul yöneticilerine uyarı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), kitap ihtiyacı belirlenirken Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG) giren 8’inci sınıf öğrencilerinin mağdur olmaması ve sürecin iyi planlanması için okul yöneticilerini uyardı. Okullarda ders kitaplarını ücretsiz dağıtan Bakanlık, 2014-2015 eğitim öğretim yılında kitap sorunu yaşanmaması için çalışma başlattı. Ders kitabı ihtiyacını belirlemek için illere yazı gönderdi. Okullar, kitap ihtiyaçlarını 28 Şubat’a kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirecek. Ardından da Bakanlık ya kitapları satın alacak ya da baskısını yapacak. Okullar açıldığında, kitaplar öğrencilerin önünde hazır olacak. Bakanlığın illere gönderdiği yazıda, bu konuda bir gecikmeye meydan verilmemesi için sürecin iyi planlanması ve yürütülmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle ortaöğretime geçişte esas olan birinci dönem ortak sınavlarının, en geç kasım sonunda yapılıyor olmasının, ders kitaplarına zamanında sahip olamayan öğrenciler açısından mağduriyet yarattığı dile getirildi. Bu tür olayların yaşanmaması için kitap ihtiyacını ‘Kitap Seçim Modülü’ne giren okul ve kurum yöneticilerinden, Bakanlığın ilgili birim amirlerine kadar bütün yetkili ve ilgililere önemli görev ve sorumluluklar düştüğü hatırlatıldı. - AA

Haberin Devamı

TUS-DUS başvuruları başladı

TIPTA Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) ile Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS) başvuruları başladı. 2014-TUS, DUS ile STS ilkbahar dönemi sınavları 13 Nisan’da yapılacak. Sınavlar için dün başlayan başvurular 26 Şubat’ta sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!