Hacıosmanoğlu: 'Başbakan'ın da muhalefet liderlerinin de yorum yapmaya hakkı yok'

Güncelleme Tarihi:

Hacıosmanoğlu: Başbakanın da muhalefet liderlerinin de yorum yapmaya hakkı yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 21:09

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Avukat Hakan Orhan ve Hukukçu Atilla Dilaver ile CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge'de soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Geçen hafta Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldrım, Mahmut Uslu ve Deniz Tolga Aytöre'nin konuk olduğu Tarafsız Bölge'ye bu hafta Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu konuk oldu. İşte Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları.

Hacıosmanoğlu; "İşledikleri suçu örtmeye çalıştılar"

* Aziz Yıldrım'ın programını kısmi olarak izledim. İşledikleri suçu örtmeye çalıştılar.Türk halkı artık bunlara aldanmıyor. Yıllardan beri anlatıyorum namuslu kardeşlerimiz çok iyi anlıyor. Kamuoyunda algı yönetimi yapanların işlenen suçların nasıl örtbas etmeye çalışacağız çabalarını bu programda açığa çıkaracağız.

* Bu program tarihe not olarak düşecektir. Kendi içimizde bir konu. Sorunları kendi içimizde halletmemiz lazım. Bu olayların altında yatanlar kişisel ihtiraslar var. Eğer amaç karşılıksız hizmetse ülkemizde binlerce dernek var, orda görev alanların hepsi topluma faydalı olmak adına yapıyor.

Haberin Devamı

* Maddi olarak çıkar peşinde olanlar, amacı futbolun dışına çıkarıyor.

* Trabzonspor saha dışı eylemleri ile bir başarısı yok, kendi emeği ile başarılar elde etmiştir. Sadece 4 şampiyonluğu elinden çalınan takımız. Bizim yöneticilerimiz de kendi çıkarları için mücadele etmiştir.

* 3 Temmuz süresi başlamadan 2 ay önce yaşananların hepsini maç maç anlattım. Yaşananları hakkaniyet içinde değerlendirilirse her şey apaçık ortada


* Fenerbahçe 17 aralıkla 3 Temmuzu aynı yerde tutuyorlar. Paralel bir güçten bahsediyorlar. Ben suç işlemedim diyen bir insan mutlaka bir suç atacak bir şey bulur. Yeniden yargılanma talep ediyorlar.

* Fenerbahçe eldeki delilleri yok sayıp yeniden yargılanmak istiyor. Öyle bir şey olamaz. Teknik takiple fiziki takiplerin hepsi birbirini tutuyor. Bu delilleri nasıl yok sayarsınız. Fenerbahçe manipule yapmış, başarıları saha dışında yakalama peşinde gitmiş ve başarı yakalamış.

* Delilleri ortadan kaldıralım diyorlar ve Paralel Devleti suçluyorlar. 6 ay içinde 30'a yakın sim kart neden kullanmak ister insan. Benim tek telefonum var herşeyimi telefonda konuşuyorum kimseden sakladığım bir şey yok. Kayıtlar gayrı resmi illegal de olsa bu konuşmaları yaptılar.

* Bunların hepsi o zamanın görevlilerinin yaptığı bir operasyondu. O olaylarla 17 Aralık'ı karıştıramazsın. Burada şike yapılmış insanların hayalleri çalınmış. 17 Aralık operasyonu ile 3 Temmuz'u karıştıramazsın.

* Kim söylüyorsa yanlış söylüyor, kim şike yok diyorsa namussuzun dik alasıdır. TFF bunu örtbas etmeye çalışıyor. Haksızlıklarını 17 Aralık operasyonunu kullanarak saklamaya çalışıyorlar.

* Kapkaç ÖYM'ler sayesinde bitti. Bu mahkemeleri bu kadar dışlamanın anlamı yok.

Haberin Devamı

Hacıosmanoğlu: Başbakanın da muhalefet liderlerinin de yorum yapmaya hakkı yok


Avukat Hakan Orhan:

* Biz bütün yargılama boyunca hukukun dışına çıkmadık. Adil bir yargılama yapıldı ama sadece TFF'nin verdiği karar adil değildi. Ergenokan'la şike davasının farkı deliller ileriye yönelik toplanmış.

* ÖYM'ler 2005 yılından beridir var. Bir sürü örgüt davasına baktılar ve karar verdiler. Bu mahkemeler her davada adil oldular da şike demi adaletsiz oldular.

* Cezaevleri ben suçsuzum diyenlerle dolu... Çağdaş hukuk sitemlerinde ülkeyi yönetenler yargı ile alakalı bu kadar demeç vermezler. Fenerbahçe neden şimdi başbakanın sözlerini delil olarak kullanıyorlar.

* Fenerbahçe daha bugün yaptığı bir açıklama var Emre ve Caner'in küfürlerini yayıncı kuruluşun yayınlamasıyla alakalı bizi neden afişe ediyorsunuz, örtbas edin demeye çalışıyorlar.

* Biz haklıyız, nekadar güçlü olursa olsunlar hakkımızı alacağız. Muhtemelen UEFA kişiler hakkında ceza verecek. Ve bu kişiler ömür boyu futboldan men edilecek ve TFF'ye kararımıza uy diyecektir.

Haberin Devamı

Avukat Atilla Dilaver:

Hasan Çetinkaya, Karabük maçı öncesi Aziz Yıldırım'a bir hat alıyor ve başkanım bunu bir kaç gün kullan diyor bu kayıtlarda var. Murat Özaydınlı Temmuz ayında savcılıkta " Aziz başkanın dinlenme ve takip edilme paronayı vardı beni sabit hatlardan ara" ifadesini veriyor.

* Şike davasını tartışılan Türkiye'nin diğer davasına eklemek ve kaynatmak istiyorlar.

Hacıosmanoğlu: Başbakanın da muhalefet liderlerinin de yorum yapmaya hakkı yok


Hacıosmanoğlu;

Fenerbahçe başkanı Manisaspor başkanına Trabzonspor maçından 11 gün önce para veriyorsa bu parayı neden kendi hesabından yada elden vermiyor da kulüp çalışanının hesabından yatırıyor? O parayı arkadaşıma verdim derken nasıl izah edilir.

Avukat Atilla Dilaver:

* Suçlu cezasını çekecektir, bizim için önemli olan disiplin yargılaması yani sportif yargılamasıdır. CAS şikeyi tespit etti. Bu gezegende şikenin varlığını tespit etmeyen bir spor kurumu kalmadı.

* Fenerbahçe taraftarları hukukun içinden gelen her kararı şok olarak algıladılar. Çünkü kendilerine gerçekler anlatılmadı. UEFA onlara neden ceza verdi, ve ndenen bunu açıklamıyor Fenerbahçe.

* İddianamede yer almayan çok şey var polis fezlekesinde. TFF, Tahkim ve PFDK'nın hiçbir gerekçeli kararını açıklamıyor. Özellikle şikenin gerekçeli kararını açıklamıyorlar.

* Aziz Yıldrım Manisaspor'a 400 bin dolar borç verdim diyor, muhasebe kayıtlarında görülmesinde lazım Manaisaspor maçı bittikten sonra İlhan Ekşioğlu Aziz Yıldrım'ı arıyor ve başkanım burada bir ekim yaptıysak kimse çalışmıyor diyor.

Haberin Devamı

* 'Sivasspor'a balıklar hazır' tapesi delil kabul edilemez. Tek başına tapenin delil olmasını kabul edemeyiz. Ayrıca bu tapede iddianameye koyulmadı. Biz iddianamenin hepsine de katılmıyoruz. Bazı isimlerin iddianamede neden yer aldığını ya da bazı isimlerin neden yer almadığını anlayamıyoruz.



* TFF'de biliyor şikenin yapıldığını. FIFA'ya başvurduğumuzu Federasyona ilettik. Avrupa'nın süper devletlerine bile ceza verdiler.

* Trabzonsporlu sanıklar teşvike teşebbüsten yargılandı. Teşvikten değil.

* Bizim üzüldüğümüz şu şikeye karışan oyuncu ve teknik adamlar ve yöneticiler hala sahada ve yöneticilik yapıyorlar.

* Süreyya Ayhan antrenmanda doping yaptığı için ceza aldı, müsabakada değil.

* Futbol Federasyonu, şikenin failide mağduru da tüzel kişiler olamaz diyor. Kişilerle kurumlar başbakan ayrılmalıdır dedi.

* Trabzonspor'u yerel mahkeme, UEFA akladı.

* Trabzonspor'a 2010 ve 2013 yılında gelen davette Trabzonspor'un temiz olduğu vurgulandı. UEFA Fenerbahçe'ye dedi ki sen şike yapmışsın, hem de pek çok maçta.

* Fenerbahçe UEFA'ya nasıl ifade veriyor "size bu taahütnameyi veren yöneticimiz öldü" diyorlar.

Hacıosmanoğlu;

* Bizim muhatabımız Fenerbahçe de değil Aziz Yıldırım da değil Türkiye Futbol Federasyonu muhatabımız. Federasyonda da söyledim kim şikeyi inkar ediyorsa namussuzun dik lasıdır. Federasyon başkanı ile 1 saat konuştuk, çay söyledi "Eğer şike yok diyorsan bu çayı içmem dedim"

* Bu ülkeyi dünyaya rezil etmenin kimsenin hakkı yok.

* Öyle bir algı ortaya konuyor ki " Biz suçsuzuz paralel bir yapı bunu yaptı, siyasiler yaptı" kendi yaptıkların suçun korkusuyla nereye bağlayacaklarını şaşırdılar.

* Ahlak, adalet, temiz Türk futbolu istiyoruz.

* Ali Şen seneler sonra bir taşta şampiyonluk aldım dedi.

* Trabzonspor'un arkasında kimsenin olmasına ihtiyacı yok. Çıkar kaygınız varsa her sözü istediğiniz yerde söyleyemezsiniz.

"BAŞBAKAN'IN DA MUHALEFETİN DE YORUM YAPMAYA HAKKI YOK"

* Sayın başbakanımızla şike konusu ile ilgili hiçbir konuşmamız olmadı. Başbakanı çok seviyorum, saygı duyuyorum. Bu ülkenin başbakanı kişilerle kurumları ayırın dedi. Fenerbahçe Kulübü başkanı cazaevinden çıktı CHP'nin başkanı gidip ziyaret etti. MHP'nin başkanı yine onları savundu. Başbakanın da diğer muhalefet liderlerinin bu konuda yorum yapmaya hakkı yok.

* Algı yönetimi içerisinde söylenenlere bakarsanız Laiklikten, Cumhuriyetten bahsediyorlar sanki sadece tek Atatürkçü onlar. Öyle bir algı yaratıyorlar ki Atatürk kalksa Fenerbahçe haklı diyorlar. Biz Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz.

* Trabzonspor'un 18 ay TSK'ya askerlik yapmış. Fenerbahçe'nin başbakanı sahte raporla askere gitmemiş. Aziz Yıldırım hapisteyken meclisten bedelli askerlik yasası çıktı. Sahte raporlarla askere gidemeyenler para verdi.

* Bu ülkede bir paralel devlet var. Ama paralel devlet Fenerbahçe için başka görevi mi var. Paralel devleti şikeyle bağdaştırmak bu yapıya bir hakarettir. Paralel devlet neden Galatasaray'ı ele geçirmiyor da Fenerbahçe'yle uğraşıyor.

* Eğer Ergenekon'a bağlasalardı haklı diyecektik. Kulüp başkanının ne işi var Ergenekon'da. Burdaki şike örtbas edilmeye çalışılıyor.

* Trabzon tarihinin en kalabalık yürüyüşünü yapıldı. Türkiye'de bir algı yönetimi var ve arkasında bunu destekleyen lobiler var. Trabzon temiz şehrinin adalet adına bir haykırışıydı o yürüyüş.

* Yapılan bu yürüyüş adaletsiz düzene bir mesajdı. Trabzon sevdalıları heryerde var. Bu şehir nasıl tarihin en büyük eylemini yaptıysa, İstanbul'da da nasıl yürüneceğini hak arayışın nasıl olduğunu bu insanlara göstereceğiz. Biz Burda 60 bin kişi yürürken hiçbir olay olmadan medeni bir şekilde haklı olduğumuz davada haklı mücadelemizi ve tepkimizi ortaya koymak için yürüdük.

* Şenol güneşle konuştuk, pek çalışma taraftarı değil. Her geldiğinde çalınan şampiyonlukların baş aktörü oldu. Tekrar çalışma isteği yok. Takımın başında Hami Mandıralı var, oda bizim kardeşimiz, arzumuz yeni bir antrenörün çıkması.

* Trabzonspor'un durumunu biliyorduk, batmış bir gemiyi aldık su üstüne çıkarmaya çalışıyoruz. Sorunlar büyük yığılmış bi anda hallolmuyor. Önce batmış gemiyi suyun üstüne çıkarmaya çalışıyoruz.

* Çocukluk hayalimdi Trabzonspor başkanı olmak. Buranın önce düzene girmesi lazım. Trabzonspor başkanlığı her önüne gelenin aday olabileceği bir yer değil.

* Arkadaşımız diye Sabahattin Çakıroğlu'nu yönetime aldık. Beğenmediğin bir yerde durmazsın.

* Taraftar sabırlı olsun. Trabzonspor sevdalısıyım. Başaramayacağıma inandığım zaman tekrar tribüne dönecek kadar erdem bir insanım.

Haberin Devamı

Hacıosmanoğlu: Başbakanın da muhalefet liderlerinin de yorum yapmaya hakkı yok
Hacıosmanoğlu: Başbakanın da muhalefet liderlerinin de yorum yapmaya hakkı yok

BAKMADAN GEÇME!