Genç tekvandocu toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Genç tekvandocu toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 17:25

Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda müsabaka sırasında hayatını kaybeden milli tekvandocu 21 yaşındaki Seyithan Akbalık için Bayraklı Sancak Cami'nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

İkindi namazı sonrasındaki törende anne Dilek Akbalık ile baba Erdal Akbalık'ı acılı günlerinde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin ile MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer'in yanı sıra çok sayıda sporcu yalnız bırakmadı. Caminin avlusunun küçük olmasından dolayı cenaze namazı için tabut, caminin içerisine alındı. Burada kılınan namazı sonrasında da Seyithan Akbalık'ın cenazesi, Doğançay Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Aile üyelerine, Seyithan Akbalık'ın, şampiyonaya gitmeden önce "Dönüşüm muhteşem olacak" diye madalya sözü verdiği de öğrenildi.

Haberin Devamı

SEYİTHAN AKBALIK TOPRAĞA VERİLDİ - FOTO GALERİ

FEDERASYONUN HABERİ YOK

Bu arada Seyithan Akbalık'ın kalbinde ritm bozuluğu rahatsızlığı olduğu yönünde ailesinin verdiği bilgi üzerine Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin de açıklama yaptı. Şahin, kendilerinde böyle bir bilginin olmadığını, sporcunun 11 yıldır lisansının bulunduğunu, eğer sporu etkileyecek bir rahatsızlığı olsa çok daha önceden ortaya çıkacağını dile getirdi. Şahin ayrıca, 60 bine yakın lisanslı sporcuları bulunduğunu ve hepsinin sağlık durumuyla ilgili ellerinde bilgi olmasının da imkansız olduğunu söyledi.

Cenaze töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, "Benim konu hakkında detaylı bir bilgim bulunmuyor. Ailenin açıklamalarından sonra ben de konuyu araştırması için genel müdürümüze talimat verdim. Ancak henüz elimizde kesin bir bilgi bulunmuyor. Zaten olay dün öğle saatlerinde yaşandı. Hemen arkasından ben de harekete geçtim. Ambulans uçakla milli sporcumuzu İzmir'e getirdik. O yüzden konuya çok vakıf değiliz. Konuyla ilgili de doğru bilgilerle sizleri aydınlatmak istiyoruz. Bu nedenle araştırmalar hala sürüyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!