Tenis heyecanı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Tenis heyecanı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 14:11

"Bridgestone-İpek Şenoğlu Cup" tenis turnuvası İstanbul'da başladı.Çeşitli yaş kategorilerinde 1078 kişinin katıldığı turnuvanın tanıtım toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Akatlar Club Sporium kortlarında 2 Mart Pazar gününe kadar sürecek olan turnuvanın tanıtım toplantısı, eski milli tenisçi İpek Şenoğlu, Bridgestone Binek Ürünler Pazarlama Müdürü Emre Palalı, Club Sporium'un sahibi Saffet Çerçi ve şarkıcı Berksan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ETKİNLİK BÖYLE TANITILDI

İkinci yılına start verilen turnuvaya oldukça yüksek bir katılım olduğunu söyleyen İpek Şenoğlu, "Turnuvamızın bu yıldan başlamak üzere iki yıl için isim sponsoru Bridgestone oldu. Geçen yıl katılım sayısı 800 civarındayken, bu yıl 1078 kişi yer aldı. Bu beni çok sevindirdi ve doğru bir şey yaptığımız konusunda güvenimi artırdı" dedi.

Organizasyonun bir sosyal sorumluluk projesini de içinde barındırdığına dikkati çeken Şenoğlu, hem turnuvadan elde edilecek gelirden hem de sponsorlar desteğiyle bu sporculara destek sağlanacağının altını çizdi.

Toplantıda yöneltilen soruları da yanıtlayan İpek Şenoğlu, İstanbul'un 3 yıl ev sahipliğini üstlendiği WTA Sezon Sonu Şampiyonası'nın dolu tribünlere oynanmasının, tenis sporunun Türkiye'de de alıcısı olduğunun bir kanıtı olduğunu dile getirirken, "Türkiye'de tenisin ivmesi olumlu. Bu sporda birden bire başarı beklenmemeli. Uzun vadeli düşünülerek yatırımlar yapılmalı. Bizim de başarılı genç sporcularımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin 2004 yılında Wimbledon Tenis Turnuvası ilk katılan Türk sporcu olduğunu hatırlatan Şenoğlu, "Tesislere girebilmek için kapıyı bile uzun süre arayarak bulmuş, ilk beklediğim kapının seyirci girişi olduğunu sonradan öğrenmiştim. İçeri girdiğimde ilk gördüğüm sporcudan imza istemiştim ve o Andre Agassi'ydi. Benim akreditasyon kartıma bakıp, 'senin burada imza dağıtman gerekiyor' demişti. Hatta çim kort olduğu için ayakkabımı değiştirmem konusunda uyarılmıştım. Bunları, şimdi geldiğimiz notayı daha iyi anlayabilmemiz için anlattım. Bizim gelecek vaat eden sporcularım var" diye konuştu.

Bridgestone Binek Ürünler Pazarlama Müdürü Emre Palalı, turnuvanın ince düşünülmüş büyük bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Uzun süreli, sürdürülebilir şekilde destek vermek istiyoruz" ifadelerini kullanırken, Club Sporium'un sahibi Saffet Çerçi ise İpek Şenoğlu'nun başarılı bir sporcu olmakla birlikte aynı zamanda başarılı da bir organizatör olduğunu dile getirdi.

Turnuva kapsamında milli tekerlekli sandalye tenis sporcularıyla bir gösteri maçı yapması ve konser vermesi planlanan Berksan, kendisinin de tenis oynamayı sevdiğini aktararak, esprili bir şekilde , "Ben de katılmak istiyordum ancak iş yoğunluğu ve yenilme korkusu nedeniyle mümkün olmadı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ünlü isimler turnuvada yer alacak

Toplam 1078 sporcunun katılımıyla 2 hafta sürecek olan turnuva, ünlü isimlere de ev sahipliği yapacak. Turnuvada, Hülya Avşar, Ferhat Göçer, Ömür Gedik ve Behzat Gerçeker'in oyuncu olarak yer alacakları açıklandı. Sekiz farklı yaş kategorisinde maçların yapılacağı turnuvada, otistik sporcu Burak Erdoğan'ın da mücadele edeceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!