Badminton'da uluslararası müsabakalar

Güncelleme Tarihi:

Badmintonda uluslararası müsabakalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 13:39

Badminton'da uluslararası müsabakalarda Türk sporcular, 1 gümüş, 3 bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Badminton Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 10-16 Şubat tarihlerinde İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen 15 Yaş Avrupa Şampiyonası'nda, 35 ülkeden katılan 200 sporcu yarıştı. Türkiye'yi teklerde temsil eden Büşra Ünlü ve Yaren Dölcü, rakiplerine karşı verdikleri mücadelede 2 bronz madalya kazandı.

13-16 Şubat tarihlerinde İran'da gerçekleştirilen ve 30 ülkeden 180 sporcunun katıldığı İran Fajr Turnuvası'nda da çiftlerde mücadele eden Özge Bayrak-Neslihan Yiğit ikilisi, final maçında Malezya'lı rakiplerine yenilerek ikinci oldular. Teklerde yarışan Neslihan Yiğit ise bronz madalya kazandı.

Badminton Federasyonu Murat Özmekik, altyapıya önem verdiklerini ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda sporcu göndermeyi amaçladıklarını belirterek, "Bu yolda alınan başarıdan dolayı milli sporcularımızı tebrik ediyorum. Sporcularımızın uluslararası alanda başarılı olmaları için daha fazla yurt dışı tecrübesine ihtiyacımız var. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!