‘Merkez’deler

Güncelleme Tarihi:

‘Merkez’deler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 02:04

Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile 6 ilin valisi merkeze alındı, 8 ile de atama yapıldı.İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne ‘bakan onayı’ ile atanan Aksaray Valisi Selami Aktınok da dünkü kararname ile Merkez Valiliği’ne çekilen isimler arasında yer aldı. Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine devam edecek.İstanbul'un Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa kaymakamları Bitlis ve Uşak'a vali yapıldı.

Haberin Devamı

KOM DAİRE BAŞKANIYDI

Merkeze alınan valiler arasında bulunan Iğdır Valisi Ahmet Pek, 2005’ten 2011’e kadar Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı görevini yürüttü. Pek’in daire başkanı olduğu dönemde Ergenekon, Balyoz, KCK gibi önemli soruşturmalar yürütüldü. Yine aynı dönemde KOM ve İnterpol’den Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, uyuşturucu madde kaçakçıları ile irtibatlı olduğu iddiasıyla tutuklanan Emin Aslan’ın soruşturmasını yürüttü. Aslan’la birlikte tutuklanan 2 emniyet müdürü Murat Nemrutlu ile Mustafa Aral 29 Mayıs 2010’da tahliye edildi. ‘Devrimci Karargah Örgütü’ ve Odatv davalarından yargılanan Hanefi Avcı, Emniyet Genel Müdür yardımcılığı görevini yürütürken haklarında soruşturma açılan Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü, Ankara Emniyet Müdürü olduğu dönemde yolsuzluk operasyonuyla görevden alınan Orhan Özdemir ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun hakkındaki soruşturmalar da yine Ahmet Pek döneminde başlatılmıştı.

Haberin Devamı

EMNİYET İMAMI İDDİASI

Merkeze alınan Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise bazı gazetelerin ‘Cemaat’in emniyet imamı’ olduğunu ileri sürdüğü O.H.Ö.’nün kayınbiraderi olarak gündeme gelmişti. İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun, 20 Eylül 2010’da mülkiye müfettişlerine verdiği ifadesinde Ö.’nün nüfuzunu kullanarak kayınbiraderi Özçimen’in Burdur’dan Bolu Valiliği’ne atanmasını sağladığını söylemişti. Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden de merkeze alınan isimler arasında yer aldı.

8 İLE ATANAN VALİLER

Hukuk Müşaviri Şeref Ataklı, Aksaray Valiliği’ne; İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Valiliği’ne; Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Bitlis Valiliği’ne; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Bolu Valiliği’ne; Kayseri Vali Yardımcısı Davut Haner, Iğdır Valiliği’ne; Merkez Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Valiliği’ne; Karabük Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Valiliği’ne; ve Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz da Uşak Valiliği’ne atandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DAN İKİ VALİ ÇIKTI

İstanbul'un Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa kaymakamları Bitlis ve Uşak'a vali yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!