30 Mart’ta Gökçek kovulacak

Güncelleme Tarihi:

30 Mart’ta Gökçek kovulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 02:04

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, SHP’nin ANAP’a karşı kazandığı 1989 yerel seçim başarısına atıfta bulunarak “1989 başarısı tekrarlanır mı, bilmiyorum. Ancak hükümetin ikaz edilmesinde yarar var” dedi.

Haberin Devamı

2009 yerel seçimlerine MHP adayı olarak giren 30 Mart 2014 seçimleri için tercihini ise uzun süren müzakereler sonucu CHP’den yana yapan Yavaş, önce seçim bürosunda, sonraki gün de Ankara’nın önemli parklarından Seğmenler Parkı’nda Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Seçimlerin Türkiye’nin genel siyasetini de etkileyecek sonuçlara gebe olduğunun altını çizen Yavaş, rakibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için ise “Kent sakinleri belediye başkanlarının patronudur ve 30 Mart’ta kent sakinleri Gökçek’i işten kovacak” diye konuştu.

Yavaş’a soru ve yanıtlar şöyle:

- Mansur Yavaş’a CHP’liler neden oy versin?
Onlar da mevcut yönetimden kurtulmak istiyor. Bunun için de böyle bir işbirliğine ihtiyaç vardı. CHP’liler de diğer vatandaşlarımız gibi aynı çileleri çekiyor, Ankara’da yaşamaktan kaynaklı. Mevcut yönetim yıprandı ve kentin yeni bir bakış açısına ihtiyacı var. Ankara’nın cumhuriyet kimliğinin yok olmamasını istememiz de bir diğer ortak payda. Cumhuriyet kimliğinin korunması adına da hassasiyet göstereceklerini düşünüyorum.

Haberin Devamı

PartİDEN AYRILMAYACAĞIM

- Kendinizi ne kadar CHP’li hissediyorsunuz?
Ben şu an CHP’nin belediye başkan adayıyım. Herkesin belediye başkanı olacağım, herkese eşit mesafede olacağım ancak partiden ayrılmayacağım.

- AK Partililer, MHP’nin seçmeni ya da diğer kent sakinleri neden size oy versin?
Bir insana sadece ‘benim partimden’ diye -bunu Ak Partililere özellikle söylüyorum- oy veriyorsanız, diyeceğim bir şey olmaz. Aynı işkenceyi çekmeye devam edeceksiniz. Ya da ‘Seçildiği zaman rozetimi çıkartacağım. Kentte insan öncelikli çalışmalar yapacağım’ diyen bir belediye başkanı seçeceksiniz. Tercih Ankaralıların.

- Türkiye’nin siyasi geleceğine nasıl bir etkisi olur muhalefetin başarısı?
Ankara’da da yönetimle ilgili değişim ihtiyacı olduğu açık. Her kesimden bu yönde bir talep geldiğini görüyorum. Türkiye’nin diğer yerlerinde de nasıl bir sonuç çıkacak bilmiyorum ama hükümetin ikaz edilmesinde de yarar var. Hükümet, zannediyorum böyle ikaz sonrasında icraatlarını gözden geçirir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!