Beşiktaş 1-0 Bursaspor

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 1-0 Bursaspor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2014 12:40

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede Bursaspor'u 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

İlk yarının son dakikalarında Ersan Adem Gülüm'ün kırmızı kart görmesiyle ikinci yarıyı bir kişi eksik oynamak zorunda kalan Beşiktaş, 72. dakikada Almeida'nın golüyle 3 puanı hanesine yazırdı.

KAMERALAR KAYITTA TARAFTARLAR ÇATIDA

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Bu sonuçlar üst üste 4. galibiyetini alan Beşiktaş, maç fazlasıyla Galatasaray'ın 2 puan önünde 2. sıraya yerleşti. Lider Fenerbahçe ile de puan farkı 2'ye indi.

Görmediğim şeyi gördüm demem- Orhan CAN yazdı

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: İlker Meral, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler
Beşiktaş: Tolga Zengin, Dany, Ersan Adem Gülüm, Franco, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 87 Uğur Boral), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Necip Uysal), Almeida (Dk. 73 Fernandes)
Bursaspor: Frey, Şener Özbayraklı, Civelli, Serdar Aziz, Basser, Şamil Çinaz, Bekir Yılmaz (Dk. 79 Sercan Yıldırım), Belluschi, Kazım Kazım (Dk. 71 Volkan Şen), Sestak (Dk. 71 Ferhat Kiraz), Fernandao
Gol: Dk. 72 Almeida (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 44 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 34 Motta, Dk. 42 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 51 Kazım Kazım, Dk. 58 Bekir Yılmaz, Dk. 68 Şamil Çinaz, Dk. 68 Fernandao, Dk. 88 Serdar Aziz, Dk. 88 Volkan Şen (Bursaspor)


İŞTE HAKEMİN NOTU

Haberin Devamı



MAÇIN AYRITNTILARI

Dk. 72:
Gökhan Töre'nin pasında Almeida altıpas üzerinde topu yerden filelere gönderdi. 1-0
İkinci yarı başlıyor...
Dk. 45:
Ersan ile Cİvelli'nin ikili mücadelesinde hakem Beşiktaş'lı futbolcuyu kırmızı kartla oyundan attı.
Dk. 9: Maçın en kritik pozisyonda Bursaspor korner vuruşundan gelen topu Serdar Aziz kafayla kaleye yönlendirdi. Beşiktaş savunması topu çizgi üzerinden çıkarırken Bursasporlular topun çizgiyi geçtiği itirazında bulundu.

İşte o pozisyon;

Beşiktaş 1-0 Bursaspor

Mücadeleye Bursaspor başladı...

Almeida altın çağında!

BURSASSPOR karşısında 72'nci dakikada attığı golle Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren Hugo Almeida Beşiktaş'taki en formda sezonunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Portekizli yıldız bu sezon geride kalan 21 haftada 12 gol kaydetti. (Galatasaray maçı hükmen sonuçlandığı için golü dahil edilmedi) Almeida böylece Süper Lig kariyerinin en golcü sezonunu yaşadı. 2011-12 sezonunda Beşiktaş forması altında 25 lig maçında 11 gol atan Portekizli dev, geçen sezon 9 gol, 2010-11 sezonunda 4 gol atmıştı.

Daum'un Taiwo sürprizi

BURSASPOR'da Süper Lig'de Frey'le birlikte ligdeki 20 maçında da sahada kalan Nijeryalı savunmacı Taye Taiwo kesik yedi. Bursaspor Teknik Direktörü Cristoph Daum, Beşiktaş deplasmanında solbekte Taiwo yerine Basser'e şans verdi. Frey ise ilk 11'de başlayarak istikrarını sürdürdü.

Yine Aslan yine 4'te 4

Haberin Devamı

SÜPER Lig'e 4'te 4'le havalı bir giriş yapan ancak daha sonra Olimpiyat'taki G.Saray derbisini kaybederek keskin düşüşe geçen Bilic'in Kartalı, ligin ikinci yarısındaki G.Saray derbisine de 4 maçlık galibiyet serisiyle gidiyor. İkinci devrenin ilk maçında Trabzonspor'la deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş daha sonra sahasında Kayseri Erciyes'i 3-2 Antep'i ise deplasmanda 2-1 mağlup etti. Salı günü 15. haftanın erteleme maçında Kasımpaşa'yı 3-0'la geçen Beşiktaş bugün de Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek üst üste 4 maçı kazandı. Yani Beşiktaş ilk yarıda olduğu gibi Aslan'ın karşısına 4'üe 4'le çıkıyor.

Kartal, Timsah'ı affetmiyor

BEŞİKTAŞ ile Bursaspor arasında Süper Lig'de oynanan son 6 maçın 4'ünü Beşiktaş kazandı. 1 mücadele berabere biterken, yeşil beyazlılar yalnızca 1 maçta Beşiktaş'a üstünlük kurabildi. Bugün Bursaspor'u 1-0'la geçen Kartal sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan karşılaşmayı 3-0 kazandı. Geçen sezon Bursa’da bu kez ev sahibi 3-0 kazanmış İstanbul’da oynanan maç ise 3-3 berabere bitmişti. 2011-12 sezonunda Beşiktaş sahasında 3-1, deplasmanda ise 2-1 galip gelmişti.

Haberin Devamı

Ferdi yine yedek

BEŞİKTAŞ’TA son haftaların gözden düşen futbolcusu Fernandes Bursaspor maçına da yedek soyundu. Ligin ikinci yarısında formsuzluğu ile adeta formayı unutan Portekizli’yi Bilic ilk 11’e almadı. Bu arada statü gereği Kasımpaşa maçında forma giyemeyen Daniy, Kasımpaşa maçında gördüğü gereksiz kırmızı kart için eleştirilen Serdar’ın yerine sağ bekte görev yaptı.
Beşiktaş işi sıkı tuttu

TÜRKİYE Federasyonu’nun yeniden düzenlediği Futbol Disiplin Talimatı nedeniyle Beşiktaş Kulübü, Bursa maçı öncesi taraftarlarını uyardı. Siyah beyazlı tribünlere bildiri dağıtan kulüp: “Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, ‘DEVAMLILIK KISTASI’ uygulanmaksızın yasaktır.”

Aykırı eylemlerde bulunulması durumunda takımımızın sizlerin desteğinden mahrum olarak maçlarını ‘SEYİRCİSİZ’ oynaması, MADDİ ve MANEVİ zarara uğraması gündeme gelecektir” açıklamasıyla, sadece Beşiktaş’ı destekleyici tezahürat yapılması konusunda uyarıda bulundu.

Bu arada maç öncesi de bu konuyla ilgili sık sık anons yapılması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!