Sarı lacivert adalet için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Sarı lacivert adalet için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 00:28

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet” yürüyüşü onbinlerce kişinin katılımıyla Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirildi. Saat 13.30'da Aziz Yıldırım da Cadde'deki taraftarlar arasına katıldı. Taraftarlar saat 16:50'de stadyuma ulaştı. Saracoğlu Stadı'nın çok özenli bir misafiri vardı. Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de sarı lacivertli taraftarların davetlisi olarak karşılaşmayı tribünlerde takip etti. 'Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz...' tezahüratının yankılandığı statta Ali İsmail Korkmaz'ın annesi duygusal anlar yaşadı.

Haberin Devamı

ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN AİLESİ FENERBAHÇE TRİBÜNÜNDEYDİ- EMRE OKTAY, ADEM KABAYEL VE SÜLEYMAN ARAT'IN OBJEKTİFİNDEN

YÜRÜYÜŞTEN KARELER / GALERİ Süleyman ARAT'ın objektifinden

TARAFTARLAR YÜRÜYÜŞ FOTOĞRAFLARINI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ve camianın önde gelen isimlerinin de katıldığı yürüyüşe büyük katılım gerçekleşti. Şaşkınbakkal'dan Şükrü Saracoğlu'na doğru yürüyen taraftarlar "Sık bakalım sık bakalım biber gazı sık bakalım, kaskını çıkar copunu bırak delikanlı kim bakalım", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarını attı. Gezi olayları sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen ALİ İSMAİL KORKMAZ için yazılan marş da okunarak; "Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz..." tezahüratı yapıldı. Taraftarlar yürüyüşün ardından Kasımpaşa karşılaşmasının 34. dakikasında da aynı tezahüratı tekrarladılar. Öte yandan Ali ismail Korkmaz'ın ailesi de sarı lacivertli taraftarların davetlisi olarak karşılaşmayı tribünlerde takip etti. Karşılaşma sonrasında sarı lacivertli taraftarlar tribünlerden ayrılmadı ve Ali İsmail Korkmaz tezahüratını tekrarladı. Bu esnada Ali İsmail'in ailesi de sahaya indi ve tribünleri selamladı. Maçın bitiminin ardından Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz tribünden ayrılırken, taraftarların sevgi gösterileriyle uğurlandı. Bazı taraftarlar Emel Korkmaz'ın elini öperek, 'Annemizsin sen bizim' dediler. Bir taraftar da ağlayan anneye 'Ağlama, ağlama, gurur duy' diye seslendi. 'Taraftarlar Korkmaz ailesi staddan ayrılırken, Ali İsmail Korkmaz için bestelenen marşı söylerken, Emel Korkmaz da taraftarlara eşlik etti. Aile kendilerine sevgi gösterisinde bulunan Fenerbahçeli taraftarlara el sallayarak tribünden ayrıldı. Bir taraftarın kamerasına yansıyan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde aile üyelerinin duygusal anlar yaşadıkları da görüldü.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE TRİBÜNLERİNDE ALİ İSMAİL KORKMAZ SLOGANI



GALATASARAY VE BEŞİKTAŞLILAR DA BAĞDAT'TA

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşü Bağdat Caddesi'nde Şaşkınbakkal'dan başladı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de katıldığı yürüyüş için 13.00'te toplanıldı. Saat 14.00'te ise Şaşkınbakkal'da yürüyüş başladı. Çok sayıda Fenerbahçe Taraftar Derneği'nin katıldığı yürüyüş, Kızıltoprak'ta sona erdi. Yürüyüş yaklaşık 3 saat sürerken grubun ön kısmı stadyuma ulaştı. Başkan Aziz Yıldırım ve beraberindekiler de Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'na ulaşarak maç saatini beklemeye başladı. Maç bileti olan taraftarlar da 19.00'da başlayacak Kasımpaşa maçına girmek için giriş kapılarına yöneldiler.

Haberin Devamı

BAŞKAN YÜRÜYÜŞ BOYUNCA OTURMADI

Başkan Aziz Yıldırım, kızı, damadı ve torunuyla 13.30'da Şaşkınbakkal'a gelerek yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün başlangıcından itibaren bir araç üzerinden taraftarları selamlayan Aziz Yıldırım bu süre boyunca hiç oturmadı.

Sarı lacivert adalet için yürüdü


* Başkan Aziz Yıldırım alana Şaşkınbakkal'a kızı, torunu ve damadı ile gelince hep bir ağızdan "Dik dur eğilme bu taraftar seninle sloganları ettı"

Yürüyüşe yüksek katılım gerçekleşirken Fenerbahçeli eski yönetici Murat Özaydınlı, Twitter hesabından attığı mesajda "Polis rakamlarına göre katılım 300 binin üzerinde" mesajı attı. DHA'nın geçtiği habere göre ise toplamda 50-60 bin taraftar yürüyüşün büyük bir bölümünde yer aldı. Yaklaşık 40 bin taraftar ise yürüyüşün başından sonuna kadar yöneticilerle birlikte ilerledi.

Haberin Devamı

KORKMAZ AİLESİ'NE TARAFTARLARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ




AZİZ YILDIRIM, TARAFTARLARI TÜRK VE FENERBAHÇE BAYRAKLARI İLE SELAMLADI

Aziz Yıldırım'ın yanı sıra eski yöneticilerden gazeteci Uğur Dündar, Galatasaraylı eski futbolcu Ümit Karan, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftarlar ile binlerce Fenerbahçe taraftarı açtıkları çeşitli pankartlarla yürüyüşe katıldı. Aziz Yıldırım üstü açık bir araçtan taraftarları, eline aldığı Türkiye ve Fenerbahçe bayraklarıyla selamladı.

AZİZ YILDIRIM TARAFTARLARI BÖYLE SELAMLADI

İlginç diyalog: Fenerbahçeli bir taraftarın "Başkanım Kars'tan geldim sizinle kol kola yürümek istiyorum. Beni yanınıza alın" sözleri üzerine Aziz Yıldırım, "Şimdi yürümek için ineceğim. Hep beraber Kadıköy'e kadar yürüyeceğiz" dedi.

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşü için Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

SESİMİZ VE SÖZÜMÜZ SADECE ADALET İÇİN YÜKSELSİN!..

Haberin Devamı

"Fenerbahçeli Avukatlar Derneği olarak, 16 Şubat 2014 Pazar günü Şaşkınbakkal'da başlayıp Kızıltoprak'ta sona erecek, "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşünde onbinlerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.
Tuttuğu takım ve gönül verdiği renkler ne olursa olsun taraftarımızla birlikte adalet için, hukuk için, adil yargılanma için bu yürüyüşe katılacak herkesten yegane beklentimiz, bu güzel birlikteliğin ruhuna aykırı her tür olumsuzluktan kaçınmasıdır. Davamızın, siyasi oluşumların gölgesinde kalmaması için her tür olası provokasyondan uzak durulması en büyük isteğimiz ve yürüyüşe katılacak olan herkesten de açıkça beklentimizdir. Bu bağlamda, siyasi her tür slogandan kaçınılmasını, kişi ya da kurum hedefli tezahüratlardan uzak durulmasını, yürüyüşün amacından çıkmasını hedefleyebilecek her tür oluşuma karşı durulumasını önemle rica ederiz. Sesimiz; hep bir ağızdan, en yüksek tonda ve durmaksızın 'Adalet' için 'Türkiye' için 'Fenerbahçemiz' için yükselsin. İlginize ve sorumlu tavrınıza şimdiden teşekkür ederiz"

Haberin Devamı


AZİZ YILDIRIM BAĞDAT CADDESİ'NDE BÖYLE GELDİ

Hasan Yılmaz :
"F.BAHÇE'NİN ÜSTÜNDE BİR YÜRÜYÜŞ"
"Çok önemli bir yürüyüş. Adalet yürüyüüş. Bu yürüyüş başkanının Fenerbahçe’nin üstünde bir yürüyüş. Bu insanları görünce içim kabarıyor. Fenerbahçe sevgisi olduğu müddetçe Fenerbahçe’nin kimseye ihtiyacı yok. Geçici sorunlar da hallolacak. Türkiye’nin dünyanın her yerinden insan var. Bana sorarsanız bu Fenerbahçe’nin ötesinde. Herkesin dik duruşa, adaletli duruşa ihtiyacı var. Sonunda ne olur bilemem. Fenerbahçeliler burada kendilerini ifade ediyor."

İsfendiyar Zülfikari:
"HEM ÜZÜCÜ HEM GURUR VERİCİ"
"Bu yürüyüş, hem üzücü hem gurur verici. Üzücü olduğu yön, Başkanımız haksızlığa uğraması, sevindirici yönü ise herkes bizi destekliyor. ÖYM’lerin verdiği kararlar sorgulanıyor. Bize de yeniden yargılanma yolu açılıp, Fenerbahçe’nin haklanmasını istiyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. 3 Temmuz’dan beri bize destken veren Fenerbahçe taraftarına ayrıca teşekkür ederiz. "

Deniz Tolga Aytöre:
"CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYOR"
"Taraftarımız kulübüne, ülkesine ve cumhuriyete sahip çıkıyor. Çok mutluyuz. Özellikle Fenerbahçe’nin yaşadıkları, Türkiye’de bir sürü davada olan yanlışlıkların düzeltilmesine inanıyorum. Fenerbahçe taraftarının Türkiye için çok önemli şeyler imza atacağını düşünüyorum."

Şekip Mosturoğlu:
"AYDINLIK IŞIKLAR YANACAK"
"3 Temmuz’dan itibaren taraftarlarımız direniyor. Bundan sonrası Türkiye için aydınlık ışıkların yanacağı süreç olacak. Bizim zamanında konuştuğumuz ve konuşmaya devam ettiğimi masumiyet ilkesi, tapeler gibi konular, bugün Türkiye söylüyor. Türkiye bir yere varacaksa adil yargılama, bağımsız yargı ile varacak. İnşallah Türkiye’nin yolu hayırlı bir yola girdi. İnşallah sonuç alınacak. ÖYM’ler tartışılıyor. Buralarda FB’nin dışında başka insanlarda yargılandı. Hala cezaları infaz ediliyor. Adalet herkes için bir bütün. Barışçıl eylemleri bu kadar büyük kitleyle yapmak çok önemli."

ALİ KOÇ’UN AÇIKLAMALARI



Sarı lacivert adalet için yürüdü
Sarı lacivert adalet için yürüdü


G.STORE'U F.BAHÇELİLER KORUDU AMA..

Bağdat Caddesi'ndeki Galatasaray Store yürüyüş sırasında gönüllü Fenerbahçe taraftarlar tarafından korundu. Fakat yürüyüüş bittikten sonra GS Store birkaç taraftarından saldırısından kurtulamadı.

ALİ KOÇ GRUBUYLA KATILDI

FENERBAHÇE Kulübü Yönetim Kurulu tam kadro olarak yürüyüşte yer alırken, kulübün eski Asbaşkanı Ali Koç da 1907 Derneği üyeleriyle birlikte Erenköy’de bulunan Divan Pastanesi önünde bir araya geldi.
Ali Koç duygularını şöyle dile getirdi;

"Hepimiz için tarihi bir gün.Sadece camiamız için değil çocuklarımız için de tarihi bir gün olduğunu düşünüyorum.Zira 3 Temmuz'da bize yaşatılanlar ve yapılanları unutmadık.O zaman hakkımızı ararken yapılan haksızlıkları dile getirirken,masumiyet karinesinden bahsederken,gizlilik ihlallerinden bahsederken halkın nezdinde suçlu duruma düşürülen Fenerbahçe üç sene evvel ne söylediyse şimdi de onu söylüyor.Yalnız bir fark olduğunu söylemek isterim.Bugün bizim söylediklerimizi devletin en tepesinden sokaktaki insanlara kadar her yerden katılımın olduğunu görüyoruz.Bugün söylediklerimiz 3 Temmuz'da ne ise şimdi de o olacaktır.Ama bugün bizim söylediklerimizi söyleyenler ne yazık ki 3 Temmuz sürecinde konuyu bizim gibi görmediler yada değerlendirmediler.Bugünkü söylemlerinde olmadılar.Doğru çalışan bir hukuk her demokrasiye lazımdır.Biz bu anlamda Fenerbahçe olarak camiamıza sahip çıktık.Çok daha sıkıntılı olabilirdi ama olmadı.Bugün gelen Türkiye'de sadece Fenerbahçe için değil Türkiye'nin geleceği de önemlidir.Bağdat caddesinde bu yürüyüşe katılan insanlar bizim inancımız,arzumuz,talebimiz ve dualarımız Fenerbahçe'nin adil yargılanma hakkının verilmesidir.Bu durum sadece Fenerbahçe için değil bizim gibi yargılanan bütün kulüplerimiz içinde önemlidir.İnşallah devletimiz,hükümetimiz dile getirilen bu sıkıntıları onların liderliğinde çözüme kavuşturabilirler.Fenerbahçe çok büyük bir camia.Fenerbahçe sadece spor demek değil ve bu camiaya'ya reva görülen bu yapılanlar kabul edilemez.Biz her zaman dedik tarih bir gün gerçekleri yazacaktır.İnşallah bu kıvılcım burada yanmaya devam eder.Güzel bir gün başladı güneşli bir gün inşallah da güzel bitecek.diyerek s özlerini noktaladı
Burada konuştuğumuz konularda hukuk dediğimizde bu durumun rengi olmaz.O dönemde de rakiplerimiz bizim arkamızdaydı. Bunlar yansımıyordu.Şimdi her açıdan yansımaya başladı.Çünkü rakibinizin sıkıntıda olması arkasından vurularak kazanılan başarının bir değeri yok.Bu yaklaşım sadece çok kısa vadeli olur.Hepimiz aynı gemideyiz.Hepimiz Türkiye'deyiz.Türk vatandaşıyız.Aklı selim olan kazanacaktır.
Fenerbahçe'li Avukatlar Derneğine gerçekten çok teşekkür ediyor ve iftihar ediyorum.Sadece bugün değil 3 Temmuz'dan beri camiaları için yaptıkları usanmadan bıkmadan uğraştılar.Burada camiamızın dimdik ayakta durması konusunda çalıştılar.Biz de 1907 derneği olarak biliyoruz ki bu haksızlığın giderilmesi yönetimimizin çabasıyla olmayacak olursa Fenerbahçe taraftarı sayesinde olacaktır.Bu doğrultuda 1907 Derneği olarak talep ettiğimiz hakkımızı alana kadar Fenerbahçe taraftarı 3 Temmuz'daki gibi dik durup kalpleriyle bu hakkı talep edecektir.Biz de 1907 Derneği olarak ADALET FENER ile kampanyasını başlattık.İnşallah camiamıza yayabiliriz. "

BAKMADAN GEÇME!