Müzik

Güncelleme Tarihi:

Müzik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2014 01:19

Haberin Devamı

BEYONCE
BEYONCE
Sony Music

Zirvede olduğunuz zaman alabileceğiniz riskler azalır ama Beyonce ezberleri bozdu. Beraber çalıştığı ekibiyle birlikte 2013 başlarında bir karar almışlar ve bu karar yılsonuna kadar dışarıya sızmadı! Ve yılın sonuna doğru bir sabah, yeni bir Beyonce albümü sessiz sedasız raflardaki yerini aldı! Sıfır duyuru, sıfır reklam, sıfır promosyon ile... Sadece Beyonce, albümün çıktığına dair bir tweet attı, o kadar. Tabii sonra çarşı karıştı... Pop müziğin en büyüklerinden birinin yaptığı bu çılgınlık, elbette ‘kendi kendinin reklamını’ yarattı. 14 yeni şarkının bulunduğu bir CD ve 17 yeni video klibin bulunduğu bir DVD ile raflardaki yerini alan bu albüm, başlı başına bir emek yoğunluğunu simgeliyor. Klipler muazzam, ama aynı şeyleri şarkılar için söyleyemeyeceğim. Ben nakaratlarına daha kolay eşlik edebildiğim o eski Beyonce hitlerini özlüyorum. Bu albümdeki ‘zenginlik, çeşitlilik kaygısı’ beni yordu. Tabii yine belli bir kalitenin altına hiç inilmiyor, o ayrı.

Haberin Devamı

KOLPA
AŞK VE HAYAT HAKKINDA
Pasaj Müzik

Kolpa aslında kariyerine gayet enerjik, cıvıl cıvıl şarkılar yapan bir grup olarak start vermişti ilk albümünde. Fakat sonra Türkçe rock’ın hep kaybeden, hep üzülen şarkı sözlerinin ve hep hüzünlü bestelerinin önemli bir bölümünden sorumlu olan prodüktör Haluk Kurosman’la tanıştılar ve bir önceki albümleri ‘Yatağın Soğuk Tarafı’ndan itibaren artık başka bir kıyafet giyiyorlar. O albüm için ‘Bakalım bu kıyafet, üzerlerinde duracak mı?’ diye sormuştum. Şarkıların radyolarda çalınma, internette paylaşılma ve konserlerde eşlik görme durumuna baktığımızda Kolpa bu işin altından kalkmış gibi görünüyor. Fakat bir grubun prodüktöre bu kadar bağlı bir albüm yapması bana biraz itici geldi. Evet, müzik tarihinde örnekleri çoktur ama yine de bir Türkçe pop rock grubunun yeni albümündeki ‘tüm sözlerinin’ prodüktörleri tarafından yazılması bana garip geliyor. Kısa keseyim, Kolpa önceki albümde kaldığı yerden devam ediyor. Onu seven, bunu da sever.

NÜKLEER BAŞLIKLI KIZ
GÖNÜLLÜ KÖLE
DMC

Haberin Devamı

Yıllar önce ilk albümüyle kısıtlı bir kitleye ulaşan Ankara çıkışlı grup, bu sefer şeytanın bacağını kıracak gibi. Billur Yapıcı ve Tansel Turna ikilisinden oluşan Nükleer Başlıklı Kız, şarkı sözleri itibariyle Türkçe rock’ın olmazsa olmazı ‘kaybeden’ kulvarından ilerliyor ama ben müziklerini sevdim. Özellikle albümün çıkış şarkısı olarak seçtikleri ‘Ağlayan Kalbim’ muazzam bir şarkı. ‘Ağlak’ diye dalga geçtiğimiz diğer tüm Türkçe ‘sözde’ rock gruplardan keşke en azından bu denli kaliteli şarkılar çıkabilse. Tabii şarkıdaki Tuna Velibaşoğlu (Seksendört) katkısını da yadsıyamayız. Toplam 10 şarkı ve sıfır cover içeren albümdeki tüm söz ve besteler Billur & Tansel ikilisine ait. Üretken ikili, birbirlerini birçok anlamda iyi tamamlıyorlar. Bu anlamda bir Model benzerliği de sezdim ben. Ve bu albümle Nükleer Başlıklı Kız bu hâliyle Model’e iyi bir alternatif konumunda. Daha akılda kalıcı nakarat yazdıkları anda Model’in en güçlü rakibi olurlar. (Dizi ekipleri bu albümden çok ekmek yiyebilirler...)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!