Yılın fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Yılın fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2014 01:07

Cibuti’de sahilde bir gece geride bıraktıkları sevdikleriyle konuşmak için cep telefonlarını gökyüzüne doğru kaldıran Afrikalı göçmenleri gösteren fotoğraf, Dünya Basın Fotoğraf Ödülü’nde birinci seçildi.

Haberin Devamı

BASIN fotoğrafçılığı alanında dünyanın en prestijli ödülü olarak görülen Dünya Basın Fotoğrafları’nın 2013 yılı kazananları dün Amsterdam’da düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 19 üyeden oluşan Dünya Basın Fotoğrafları Ödülü jürisi, iki hafta boyunca 132 ülkeden 5.754 fotoğrafçının yolladığı 100 bine yakın kare arasından zorlu bir seçim yaptı. Ve Avrupa’da daha iyi yaşama kavuşmak için yola düşen Afrikalı mültecilerin, Cibuti sahilinde bir gece ailelerini aramaya çalışırken, komşu Somali’den daha ucuza sinyal çekmesi için cep telefonlarını kaldırmalarını gösteren kareyi “yılın fotoğrafı” seçti. Jüri, ABD’li fotoğrafçı John Stanmeyer’ın National Geographic dergisi için çektiği karenin “sosyal adaletsizliklere, küresel fakirliği yok etmeye, insan haklarına odaklandığını” belirtti.

VAKUR BİR MÜLTECİ FOTOĞRAFI

Jüri üyelerinden Susan Linfield, “Göçmenlerle ilgili çekilen birçok fotoğraf, onları kir pas içinde, zayıf güçsüz gösteriyor. Fakat bu fotoğraf romantik değil, vakur bir fotoğraf” dedi. Stanmeyer ise ödülü kazandıktan sonra yaptığı açıklamada “Ödülü kazanmaktan büyük onur duydum. Bu fotoğraf şiirsel, hepimizi birbirimize kenetliyor. Fotoğraftaki insanlar sadece sevdiklerini aramaya çalışıyor. Bu sen olabilirdin, ben olabilirdim. İçimizden biri olabilirdi” dedi. Stanmeyer, Amsterdam nisan ayında düzenlenecek törende 10 bin Euro para ödülü ve bir fotoğraf makinesi alacak.

Haberin Devamı

Amerikalı fotoğrafçı Sara Naomi Lewkowicz, 2014 Dünya Basın Fotoğrafları yarışmasında, aile içi şiddet fotoğraflarıyla Çağdaş Hikâyeler dalında ödüle layık görüldü.

Filipinler’de kasım ayında büyük yıkıma yol açan Haiyan Tayfunu sonrasında çekilen bu fotoğraf da ödül aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!